שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

איך להכין מקרונים בבית כמו בקונדיטוריה

המקרון הוא עוגייה נטולת קמח שאכלו נזירים איטלקיים לפני 1,300 שנים. מאז עברו המקרונים הרבה מהפכים ועדיין נחשבים לאחד האתגרים הגדולים בפטיסרי הצרפתית. שף-קונדיטור תומר כבירי (מבית הספר בישולים) לוקח צעד אחר צעד בדרך למקרון המושלם

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
תומר כבירי, שף קונדיטור אורח

בעולם שבו קפה נטול קפאין ולחם ללא גלוטן הם חידושים של השנים האחרונות, עוגייה ללא קמח וחמאה קיימת כבר מאות שנים, ויעידו על כך הנזירים הוונציאנים (כן, מאיטליה) שאכלו את מה שאנחנו מכנים כמקרונים כבר לפני כ-1300 שנה.

עוגיית המקרון (macaron) מורכבת משתי שכבות של קציפת חלבוני ביצים ושקדים בטעמים שונים, שביניהן קרם סמיך ומתוק, והיא צאצאית רחוקה של עוגיות המקרון (macaroon) האיטלקיות (ומקרון באיטלקית משמעו בצק), שבמקום השקדים, מוקצפות גם עם שברי אגוזים וקוקוס. אגב, מהן שאבו יהודי איטליה את ההשראה לקינוח ללא קמח שיוכלו לאכול בפסח – אותן עוגיות אגוזים וקוקוס שאנו מכירים היטב עד היום.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ