בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: תאני עשר שעות - תאנים בבישול ארוך

צנצנת "תאני עשר שעות", המבושלות עם מעט סוכר, יכולה להישמר במקרר למשך חודשים ולהיות מקור נפלא לקינוחים קיציים. מרכיבים: 1 ק"ג תאנים, חצי כוס (100 גרם) סוכר, 1 מקל קינמון

3תגובות

מבין כל פירות הקיץ התאנה היא הפרי האחרון המבשיל בעונה החמה. אלה מכם שמאסו בחום הכבד, הופעתה של התאנה בשווקים מעלה חיוך לא רק בשל אופיה המתוק, אלא בעיקר משום שהיא מאותתת בבשלותה שהחום הכבד נמצא, ברובו, מאחורינו.

צבע קליפתה של התאנה אינו מעיד על בשלות או על רמת מתיקות. ישנם מינים וסוגים רבים של תאנים, בעלי מתיקות שונה ובעלי טעם וארומה דומיננטיים יותר או פחות. קיימים זנים מתוקים בעלי קליפה בגוון ירוק צהבהב וליבה סגולה, ואחרים סגולים מבחוץ ובעלי ליבה אדמדמה. מומלץ לטעום מהפרי טרם הקנייה, על מנת לוודא שהוא בשל ומתוק ולאחסנו במקרר למשך יומיים שלושה בלבד.

מכיוון שעונת ההבשלה של התאנה קצרה יחסית, אך מספקת פרי בשפע, נוצר הצורך לשמרן במהירות לבל יתקלקלו. הדרך השכיחה והמקובלת, בעיקר באגן הים התיכון, היא ייבוש. הדבלה - תאנה מיובשת, היתה מקובלת בארץ עוד בימי קדם. את התאנים הבשלות שנועדו לייבוש מלקטים מתחת לעצים ושוטחים אותן על מרבדים מקש או על גבי טסי עץ כדי שתתייבשנה בשמש. לאחר כשבוע שבועיים של ייבוש, עורמים אותן לערימה למשך יום, לחדירת לחות. לאחר מכן, מייבשים למשך יום נוסף והדבלים מוכנות לאחסון. דרך נוספת, המקובלת יותר במטבחי אירופה לשימור התאנה, היא שימור בסירופ ממותק. לרוב משתמשים בתאנים בגוון ירוק-צהוב. טרם הבישול דוקרים את התאנים במזלג כדי להבטיח ספיגה של מי הסוכר ומבשלים אותן פעם ביום למשך שעה במשך שבוע ימים, עד להמתקה מלאה.

תאני עשר שעות הוא השימור האהוב עלי. התאנים מתבשלות למשך עשר שעות עם מעט סוכר על אש קטנה ומכסה סגור. הן מצטמקות, משחימות ומקבלות מתיקות קרמלית מעודנת. צנצנת של תאנים כזו נשמרת למשך חודשים במקרר ומהווה מקור נפלא לקינוחים קיציים ומתוקים במידה. תאני עשר שעות ישתלבו נפלא עם יוגורט עיזים חמצמץ או גלידת וניל, בתוך מאפים וטארטים וכתוספת לסלט חסה רענן עם אגוזי מלך וגבינה חריפה. *

תאני-עשר-שעות

חומרים:

  • 1 ק"ג תאנים
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 מקל קינמון

הכנה:

שוטפים את התאנים, קוטמים את קצות הגבעול ומניחים במסננת לחצי שעה לייבוש נוזלי השטיפה. שמים בסיר בינוני תאנים, סוכר ומקל קינמון. מבשלים מכוסה על אש בינונית עד רתיחה, מנמיכים ללהבה הקטנה ביותר ומבשלים מכוסה למשך עשר שעות. לא מערבבים במהלך הבישול, מידי פעם מנערים את הסיר. במהלך הבישול התאנים ישחימו לאיטם ויצטמקו. לאחר עשר שעות יישארו בסיר מעט מנוזלי הבישול. מצננים ומאחסנים בצנצנת מעוקרת יחד עם נוזלי הבישול שנותרו, במקרר.

מתכונים נוספים:

תאנים עם יוגורט

עוגת תאנים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו