בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גלידת וניל בפרפום תותים אדומים של אייל שני

רוצו לגלידרייה הקרובה לביתכם וקנו גלידה וניל. את רוטב התותים, שיהפוך את הכל ל"שלולית אדומה, רטובה ומתוקה עם ענני וניל" תכינו לבד

תגובות
תותים בגלידת וניל
תומר אפלבאום

לריזוטו אחראים האיטלקים שעל שמם רשום גם הפטנט גלידה. לא, לא נלמד אתכם הפעם איך עושים את גלידת הווניל המיוחדת של הטבח. גלידת וניל היא קרם אנגלז שעבר מכונת גלידה. וקרם אנגלז הוא השלולית המרכזית שמארחת את רוב המנות האחרונות של הצרפתים שנוהגות להתבוסס בשלוליות מתוקות. הנוסחה המקורית של קרם אנגלז היא: מקציפים 6 חלמונים עם 65 גרם סוכר, וכשהכל נעשה כמעט לבן מוסיפים 500 גרם שמנת מתוקה, וגרגרים של פול וניל אחד, מעלים את הכל על סיר אידוי כפול ומערבבים עד שהקרם מסמיך. מורידים מהאדים, מקררים ואורזים במכל, מכסים ומכניסים למקפיא, שם נשמרת הגלידה ארבעה ימים, שלאחריהם, אצל רוב הישראלים, היא עוברת להתגורר בפח.

במקום לטרוח אפשר גם לקנות גלידה טובה. לא חסרות היום גלידריות איטלקיות טובות כמו זו הסיציליאנית ברחוב אבן גבירול בתל אביב, לדוגמה. בבית, הוסיפו לה רוטב תותים, שיהפוך את הכל ל"שלולית אדומה, רטובה ומתוקה עם ענני וניל".

גלידת וניל בפרפום תותים אדומים תותים אדומים ושמנת מתוקה הם זיווג משמים: 1/2 ק"ג תותי שדה אדומים (בעשור האחרון הם ריבעו את גודלם בזכות הורמונים וחומרי הדברה. קנו את הקטנים, אלה שרשום עליהם "אורגני" או "ביו". הם מתוקים יותר ותותיים יותר). 100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן גלידת וניל

מכניסים את התותים לקערת מים קרים, כדי שהחול ישקע למטה, ואז שולים ומעבירים לקערה אחרת. בוחרים את התותים הכי יפים, שניים לכל סועד, ומניחים בצד. מן הנותרים מסירים את פטמת העלים הירוקים, מעבירים לקערה, שופכים מעליהם את הסוכר, ומועכים בין האצבעות עד לקבלת רסק תותים שספג לתוכו את כל הסוכר (האופציה האחרת, הפחות מענגת, היא בלנדר או מעבד מזון).

מעבירים את הרסק דרך מסננת דקה (רצוי שינואה) תוך לחיצה אינטנסיווית של התותים אל דפנות המסננת. בדרכם החוצה התותים לוקחים בן ערובה, אוויר קוראים לו. האוויר מסמיך את מרקם הרוטב הפורץ מן המסננת, והחמצן שבו מעצים את הצבע האדום שבתותים.

חוצים את התותים שנותרו בצד לאורכם (להב סכין חדה תחצה גם את גבעול התות). מעבירים את התותים החצויים לרוטב המסונן. 15 דקות לוקח עד שמתרחש הקסם: התותים והמיץ מתחילים לזהור באדום בוהק שאף אחד אחר לא יודע לעשות כמוהו.

יוצקים לכל צלחת 4 כפות מן הרוטב הזוהר, מוסיפים 4 חצאי תותים ולידם - כדור אחד של גלידת וניל במקום הכי יפה בתוך השלולית. תענוג.



תותים בסוכר לפני שחברו יחד ברוטב. קנו את הקטנים האורגניים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו