בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: בצק פריך פשוט ומושלם

המרכיבים לתבנית פאי בקוטר 22 ס"מ

תגובות

  • 300  גרם קמח רגיל (או 220 גרם קמח רגיל ו-80 גרם שקדים קלופים וטחונים דק)
  • 100  גרם אבקת סוכר
  • מעט מלח (כמו בכל מאפה מתוק)
  • 200  גרם חמאה רכה, אבל לא יותר מדי, חתוכה לקוביות קטנות
  • 2  חלמונים

ההכנה

  1. מנפים את הקמח, אבקת הסוכר והמלח לתוך קערת מיקסר.
  2. מוסיפים את החמאה לקערה ומעבדים לתערובת פירורית (כמו חול).
  3. מוסיפים את החלמונים ומעבדים רק עד לנקודה שבה הבצק מתחיל להתאחד, קצת לפני שהוא מתאחד לחלוטין. מפסיקים את פעולת המיקסר ברגע זה - מוציאים את הבצק ויוצרים ממנו כדור רגע לפני שהוא הופך אחיד לגמרי - לא מתפתים ללוש אותו למרות שזה נורא נעים.
  4. מכסים את כדור הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של שעתיים לפחות, עדיף למשך לילה שלם.
  5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח קלות לעלה בעובי חצי ס"מ סנטימטר. מרפדים את תבנית הפאי עם עלה הבצק, תוך השארת השוליים והצמדתם לדפנות בגובה סנטימטר לערך. מעבירים למקרר למשך כשעה.

בצק פריך
לימור לניאדו תירו


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו