מתכון: טארט שזיפים וקרם שקדים של מוטי חיימוביץ'

טארט שזיפים וקרם שקדים על בסיס בצק פריך מושלם של האופה מוטי חיימוביץ' מלה מולאן

רונית ורד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד

המרכיבים

לקרם השקדים:

  • 125 גרם שקדים מולבנים
  • 100 גרם סוכר
  • 125 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • 4 כפות קמח

ההכנה

  • טוחנים במעבד מזון שקדים, חמאה וסוכר. מוסיפים את הביצים והקמח ומעבדים לתערובת אחידה. שומרים בקירור.
  • אופים את הבצק "אפייה עיוורת": מכסים את הבצק בנייר אלומיניום, מניחים משקולת (למשל שני חופנים גדושים של גרגירי חומוס יבשים) ואופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מסירים את המשקולת ואת נייר האלומיניום.
  • מורחים את קרם השקדים בשכבה אחידה על פני הבצק. מסדרים מעל את פלחי השזיפים ובוזקים עליהם מעט סוכר.
  • אופים 25 דקות בחום של 165 מעלות או עד שהקרם מזהיב.

תגיות קשורות:

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות