בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: טארט שזיפים וקרם שקדים של מוטי חיימוביץ'

המרכיבים: 1 כמות בצק פריך, 4 שזיפים בשלים ומתוקים, פרוסים לשמיניות, 125 גרם שקדים מולבנים, 100 גרם סוכר, 125 גרם חמאה, 2 ביצים, 4 כפות קמח

תגובות

המרכיבים

  • 1 כמות בצק פריך מוכן ונתון בתבנית פאי על פי מתכון בסיס
  • 4  שזיפים בשלים ומתוקים, פרוסים לשמיניות

לקרם השקדים:

  • 125 גרם שקדים מולבנים
  • 100 גרם סוכר
  • 125 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • 4 כפות קמח

ההכנה

  1. טוחנים במעבד מזון שקדים, חמאה וסוכר. מוסיפים את הביצים והקמח ומעבדים לתערובת אחידה. שומרים בקירור.
  2. אופים את הבצק "אפייה עיוורת": מכסים את הבצק בנייר אלומיניום, מניחים משקולת (למשל שני חופנים גדושים של גרגירי חומוס יבשים) ואופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מסירים את המשקולת ואת נייר האלומיניום.
  3. מורחים את קרם השקדים בשכבה אחידה על פני הבצק. מסדרים מעל את פלחי השזיפים ובוזקים עליהם מעט סוכר.
  4. אופים 25 דקות בחום של 165 מעלות או עד שהקרם מזהיב.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו