בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: טארט ריקוטה ותאנים מזוגגות בדבש של מוטי חיימוביץ'

מרכיבים: 1 כמות בצק פריך, 10 תאנים בשלות, 4 כפות דבש, 2 כפות ברנדי או וויסקי, 2 ביצים, 150 גרם סוכר, 400 גרם ריקוטה, 50 גרם חמאה רכה מאוד אבל לא שבורה, מעט גרידת לימון

תגובות

המרכיבים

  • 1 כמות בצק פריך מוכן ונתון בתבנית פאי על פי מתכון בסיס
  • 10 תאנים בשלות
  • 4 כפות דבש
  • 2 כפות ברנדי או וויסקי
  • 2 ביצים
  • 150 גרם סוכר
  • 400 גרם ריקוטה
  • 50 גרם חמאה רכה מאוד אבל לא שבורה
  • מעט גרידת לימון

ההכנה

  1. קוטמים לתאנים את חלקן העליון והתחתון. מניחים את הדבש במחבת ומחממים עד רתיחה. ממתינים 2 דקות, מוסיפים את התאנים ומקפיצים אותן בעדינות. מוסיפים ברנדי או וויסקי וממשיכים להקפיץ כחצי דקה.
  2. מוציאים את התאנים מהמחבת ומניחים אותן בצד. מותירים במחבת את הנוזלים שבהם התבשלו התאנים.
  3. מקציפים במיקסר סוכר וביצים במהירות נמוכה. מוסיפים חמאה וממשיכים להקציף לתערובת אחידה. מוסיפים את הריקוטה ומערבבים בעדינות זמן קצר מאוד. גם אם יש גושים של ריקוטה בתערובת עוצרים את הערבול.
  4. אופים את הבצק "אפייה עיוורת": מכסים את הבצק בנייר אלומיניום, מניחים משקולת (למשל שני חופנים גדושים של גרגירי חומוס יבשים) ואופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מסירים את המשקולת ואת נייר האלומיניום.
  5. יוצקים את תערובת הריקוטה על תחתית הבצק ומעל מסדרים את התאנים המזוגגות.
  6. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם ל-165 מעלות.
  7. מוציאים את הטארט מהתנור, מחממים מעט את שאריות המיצים שבמחבת ומברישים בהם את הטארט. מומלץ להגיש חם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו