בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: טארט שוקולד של מוטי חיימוביץ'

מרכיבים: בצק פריך, 150 גרם שוקולד מריר משובח, 150 גרם חמאה, 200 גרם סוכר, 4 ביצים, 50 גרם קמח, אפשרויות לתיבול, מעט קליפת תפוז מגוררת או רבע כפית צ'ילי יבש טחון

תגובות

המרכיבים

  • 1 כמות בצק פריך מוכן ונתון ברינג על פי מתכון בסיס
  • 150 גרם שוקולד מריר משובח
  • 150 גרם חמאה
  • 200 גרם סוכר
  • 4 ביצים
  • 50 גרם קמח
  • אפשרויות לתיבול
  • מעט קליפת תפוז מגוררת או רבע כפית צ'ילי יבש טחון

ההכנה

  1. מניחים שוקולד, חמאה וסוכר בסיר כפול (בן מארי) וממיסים תוך כדי בחישה עד קבלת תערובת אחידה. מסירים מהאש. אם מוסיפים גרידת תפוז או צ'ילי, מוסיפים אותם כעת ומערבבים.
  2. מוסיפים את הביצים ואת הקמח לסירוגין תוך ערבוב, עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד.
  3. אופים את הבצק "אפייה עיוורת": מכסים את הבצק בנייר אלומיניום, מניחים משקולת (למשל שני חופנים גדושים של גרגירי חומוס יבשים) ואופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מסירים את המשקולת ואת נייר האלומיניום.
  4. יוצקים את מלית השוקולד על הבצק ואופים בתנור שחומם ל-165 מעלות כרבע שעה עד שהדפנות מתייצבות ומרכז הבצק נותר מעט רך.
  5. מוציאים מהתנור, מצננים לטמפרטורת החדר ולאחר מכן שומרים במקרר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו