בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: מדלנים תפוז שוקולד של לימור לניאדו תירוש

מרכיבים: 100 גרם חמאה, כף דבש, 40 גרם (שליש כוס פחות כפית) קמח מנופה, 100 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר, 40 גרם אבקת שקדים מנופים, כף גרידת תפוז, 3 חלבונים גדולים, קורט מלח, 50 מ"ל מיץ תפוזים, כף ליקר תפוז (קוואנטרו, גראנד מרינייה), 75 גרם פצפוצי שוקולד

תגובות

חומרים (18-24 יחידות):

  • 100 גרם חמאה
  • כף דבש
  • 40 גרם (שליש כוס פחות כפית) קמח מנופה
  • 100 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר
  • 40 גרם אבקת שקדים מנופים
  • כף גרידת תפוז
  • 3 חלבונים גדולים
  • קורט מלח
  • 50 מ"ל מיץ תפוזים
  • כף ליקר תפוז (קוואנטרו, גראנד מרינייה)
  • 75 גרם פצפוצי שוקולד

להצלחת המתכון חשוב להשתמש בפצפוצים איכותיים וקטנים מאוד (קוטר של חצי ס"מ לערך), שמכילים לפחות 50% מוצקי קקאו (להשיג בחנויות המתמחות). לחלופין אפשר לקצוץ שוקולד מריר איכותי לקוביות קטנטנות ולהכניסו לבלילה, ללא פירורי הקיצוץ.

הכנה:

לימור לניאדו תירוש

מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס. בסיר קטן ממיסים את החמאה עד שינוי גוון החמאה לאגוזי והיווצרות משקעי חמאה בגוון חום. מעבירים את כל נוזל החמאה, כולל המשקעים, לקערת זכוכית קטנה, מוסיפים את הדבש ומערבבים. מצננים עשר דקות. מערבבים את החומרים היבשים יחד עם גרידת התפוז. מקציפים חלבונים עם קורט מלח עד קבלת קצף רך. מוסיפים ידנית ובתנועת קיפול את תערובת היבשים עד קבלת תערובת חלקה. מקפלים פנימה את תערובת החמאה והדבש ומערבבים קלות, מוסיפים מיץ תפוזים, ליקר תפוז ופצפוצי שוקולד, מערבבים ומצננים שעה במקרר. ממלאים עד שפתן את תבניות המדלן ואופים 13-15 דקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו