בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: מדלנים שוקולד של לימור לניאדו תירוש

מרכיבים: 150 גרם חמאה, 200 גרם שוקולד (60%-55% מוצקי קקאו לפחות), כף דבש, 40 גרם (שליש כוס פחות כפית) קמח מנופה, 45 גרם (4 כפות שטוחות) אבקת סוכר, 40 גרם אבקת שקדים מנופים, 3 חלבונים גדולים, קורט מלח, כף קוניאק, אבקת קקאו לזריה

תגובות

חומרים (18-24 יחידות):

  • 150 גרם חמאה
  • 200 גרם שוקולד (60%-55% מוצקי קקאו לפחות)
  • כף דבש
  • 40 גרם (שליש כוס פחות כפית) קמח מנופה
  • 45 גרם (4 כפות שטוחות) אבקת סוכר
  • 40 גרם אבקת שקדים מנופים
  • 3 חלבונים גדולים
  • קורט מלח
  • כף קוניאק
  • אבקת קקאו לזריה

הכנה:

מחממים תנור ל-200 צלזיוס. בסיר קטן ממיסים את החמאה עד שינוי גוון החמאה לאגוזי והיווצרות משקעי חמאה בגוון חום. מכבים את האש, מוסיפים שוקולד ומערבבים עד קבלת תערובת חלקה. מוסיפים דבש ומערבבים. מערבבים את החומרים היבשים. מקציפים חלבונים עם קורט מלח עד קבלת קצף רך. מוסיפים ידנית ובתנועת קיפול את תערוב ת היבשים עד קבלת תערובת חלקה. מקפלים פנימה את תערובת החמאה והשוקולד ומערבבים קלות, מוסיפים קוניאק ומערבבים. מצננים שעה במקרר. בעזרת כפית (התערובת מתקשה) מניחים מעט בצק בתוך תבניות המדלן. אין צורך ליישר את פני הבצק, זה מסתדר באפייה. אופים 12 דקות.

לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו