מתכון: פודינג אורז עם מי ורדים, רוטב מלבי-פטל ושבבי קוקוס

פודינג אורז אומץ על ידי עמים רבים והפך לאחד הקינוחים האהובים בעולם הודות לאופיו הפשוט - בישול איטי של אורז עם חלב, דבש או סוכר

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש

משרים את האורז במים קרים למשך שעה, מסננים. בסיר בינוני מבשלים חלב, סוכר ומלח, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים אורז ומקל וניל ומבשלים לא מכוסה, כ-20 דקות. טועמים, אם האורז רך מכבים את הלהבה. בזמן הבישול, חשוב לערבב עם כף עץ את האורז. אם הפודינג הסמיך מדי, ניתן להוסיף מעט חלב. מוסיפים גרידת לימון ומי ורדים ומערבבים. מגרדים את תוך מקל הווניל לתוך תכולת הסיר ומניחים אותו בצד. להכנת רוטב מלבי פטל, טוחנים במקל טחינה רוטב מלבי עם עשר יחידות פטל, עד קבלת מחית חלקה. מניחים בכל קערה אישית 3 כפות גדושות של אורז חם, מעליו רוטב מלבי פטל, מעט שבבי קוקוס ופטל טרי. מגישים מיד.

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ