בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: עוגיות דבש, פיסטוקים וטחינה גולמית

מרכיבים: 125 גרם חמאה רכה, 50 גרם (רבע כוס) סוכר, 50 גרם דבש, כפית תמצית וניל, חצי כפית גרידת לימון, 100 מ"ל טחינה גולמית, 225 גרם (כוס וחצי+כף) קמח מנופה, חצי כפית אבקת אפייה, חצי כפית קינמון, 2 כפות פיסטוקים קצוצים קטן

תגובות

עוגיות פריכות המתפוררות בפה. קלות להכנה, ומתאימות להגשה בשעת אחר הצהריים,לצד תמרים, תה מרווה ונענע ופירות טריים

חומרים:

125 גרם חמאה רכה

50 גרם (רבע כוס) סוכר

50 גרם דבש

כפית תמצית וניל

לימור לניאדו תירוש

חצי כפית גרידת לימון

100 מ"ל טחינה גולמית

225 גרם (כוס וחצי+כף) קמח מנופה

חצי כפית אבקת אפייה

חצי כפית קינמון

2 כפות פיסטוקים קצוצים קטן

ציפוי:

2 כפות אבקת סוכר חום

כפית קינמון

הכנה:

בקערת מערבל מקציפים חמאה, סוכר ודבש למשך עשר דקות. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים וניל, גרידת לימון וטחינה גולמית. מערבלים עד קבלת תערובת אחידה. מערבבים בקערה חומרים יבשים יחד עם פיסטוקים ומוסיפים לקערת המערבל. מערבלים קלות. מצננים במקרר למשך שעה. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. מערבבים בקערה קטנה את חומרי הציפוי. יוצרים עיגולים קטנים, מגלגלים בתערובת הסוכר ומניחים בתבנית תנור, מרופדת בנייר אפייה. אופים למשך רבע שעה. שולפים מהתנור ומצננים למשך שעה בעת שהעוגיות מונחות בתבנית האפייה. שולפים בזהירות ומעבירים לצנצנת או לקופסה אטומה. העוגיות נשמרות היטב למשך שבוע.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו