בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: עוגת תאנים

מרכיבים: 20 יח' של תאני עשר שעות, 2 ביצים, 130 גרם סוכר, כפית גרידת לימון או תפוז, 100 גרם חמאה מומסת, 50 מ"ל שמן זית עדין, 75 מ"ל שמנת מתוקה או חלב מלא, חצי כפית תמצית וניל, 200 גרם קמח, כפית אבקת אפיה, קורט מלח, 2 כפות גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת

5תגובות
לימור לניאדו תירו

חומרים (ל-6 מנות):

  • 20 יח' של תאני עשר שעות
  • 2 ביצים
  • 130 גרם סוכר
  • כפית גרידת לימון או תפוז
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 50 מ"ל שמן זית עדין
  • 75 מ"ל שמנת מתוקה או חלב מלא
  • חצי כפית תמצית וניל
  • 200 גרם קמח
  • כפית אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • 2 כפות גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת

הכנה:

משמנים במעט חמאה תבנית מלבנית בגודל 27 ס"מ על 24 ס"מ (גם מעט קטנה או גדולה יותר תתאים) ומרפדים בנייר אפייה. מחממים תנור ל 180 מעלות. בקערת מערבל חשמלי מקציפים ביצים, סוכר וגרידת לימון או תפוז, עד קבלת תערובת תפוחה. מוסיפים חמאה, שמן זית, שמנת מתוקה ווניל. מנפים בקערה את החומרים היבשים (הקמח, אבקת האפיה והמלח). מורידים את מהירות המערבל ומוסיפים גבינת מסקרפונה ואת תערובת היבשים. מערבבים מעט. מעבירים את הבצק לתבנית, מסדרים את התאנים בתוך הבצק ואופים 45 דקות. כשהעוגה קרה אפשר לפדר במעט אבקת סוכר מעל.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו