מתכון: עוגת דלעת אישית עם פרג וצימוקים

עוגה נפלאה שמחליפה בקלות את עוגת הגזר הנפוצה. זוהי עוגה אידיאלית למי שנרתע מהקצפה. היא פשוטה להכנה - כל הנדרש הוא סיר קטן וקערה

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת דלעת אישית עם פרג וצימוקים בקוואנטרו
לימור לניאדו תירוש

העוגה טעימה ובריאה יותר מאחיותיה האמריקאיות, העתירות סוכר וחמאה. חשוב לטחון את הפרג לקראת האפייה, כי פרג טחון לא טרי עלול להיות מריר

חומרים (18-15 יחידות):

  • 500 גרם (נטו) דלעת קלופה חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 200 גרם סוכר
  • 500 מ"ל מים
  • סרט של קליפת לימון באורך 5 ס"מ
  • 2 כפות קוואנטרו

לבלילה:

  • 50 גרם צימוקים
  • 2 כפות קוואנטרו
  • 2 כפות מיץ תפוזים
  • 150 גרם (3/4 כוס דחוסה) סוכר חום כהה
  • 80 גרם חמאה נוזלית
  • גרידה מתפוז שלם
  • 2 ביצים
  • כוס (140 גרם) קמח כוסמין מלא או קמח חיטה מלא מנופה
  • חצי כוס (70 גרם) קמח כוסמין לבן
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • כפית אבקת אפייה
  • חצי כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 50 גרם פרג טחון

הכנה:

מניחים בסיר בינוני סוכר, מים וקליפת לימון. מביאים לרתיחה, מוסיפים את קוביות הדלעת ומבשלים על אש בינונית 40 דקות, לא מכוסה. מכבים, מוסיפים קוואנטרו ומצננים בסירופ. שולפים את קוביות הדלעת מהסירופ לצלחת, מועכים היטב במזלג. מעבירים למסננת ומסננים חצי שעה.

בזמן הבישול משרים בקערה קטנה צימוקים בקאוונטרו ומיץ תפוזים לשעה.

מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערה מערבבים היטב דלעת מסוננת, סוכר, חמאה, גרידת תפוז וביצים. מנפים את החומרים היבשים, מוסיפים פרג ומערבבים. מוסיפים לקערה בבת אחת את החומרים היבשים, מערבבים קלות, מוסיפים צימוקים, מיץ תפוזים וקאוונטרו ומערבבים מעט.

בעזרת שתי כפיות ממלאים תבנית שקעים מסיליקון, משומנת קלות בחמאה, ואופים 20 דקות.

הצעת הגשה חגיגית: מרתיחים במחבת 2 כפות דבש עם 2 כפות מיץ תפוזים, מבשלים דקה. מוסיפים כף גרעיני דלעת קלויים, כף פרג לא טחון וכף צימוקים. מניחים כפית מהתערובת מעל כל עוגה אישית חמימה ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ