בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כנאפה ריקוטה עם גבינת עזים וצימוקים במי ורדים

מתכון לכנאפה מעט שונה מהמסורתית, מפני שהסוכר מתווסף למאפה בזמן ציפוי האטריות בחמאה. כך נוצרות אטריות פריכות יותר, והתוצאה מתוקה במידה

תגובות

בלבנון מגישים את הכנאפה לארוחת בוקר ממולאת בגבינת עזים חמה ועליה סירופ סוכר מתובל במי פריחת תפוז או מי ורדים. הגון הכתום מופק מצבע מאכל מהול במים. לעתים סירופ הסוכר נמזג בנדיבות, דבר המכביד על הכנאפה במתיקותו. המתכון הבא שונה מהמסורתי מפני שהסוכר מתוסף למאפה בזמן ציפוי האטריות בחמאה. תהליך זה משפר את פריכותן והתוצאה מתוקה במידה.

חומרים (8-6 מנות):

  • 300 גרם אטריות לקדאיף
  • 7 כפות (100 גרם) אבקת סוכר (עדיף ביתית. לאבקת הסוכר הקנויה יש לרוב טעם לוואי חזק)
  • 120 גרם חמאה (עדיף מזוקקת)
  • לתערובת הגבינה:
  • חצי כוס (70 גרם) צימוקים שחורים קטנים
  • 2 כפות מי ורדים
  • 250 גרם גבינת ריקוטה רכה וטרייה או גבינת קוטג'
  • 70 גרם גבינת עזים רכה מפוררת
  • גרידה מלימון אחד
  • כף מי ורדים
  • כף פיסטוקים קצוצים קטן או טחונים לאבקה עדינה

 

לימור לניאדו תירוש

הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

משרים צימוקים עם 2 כפות מי ורדים למשך חצי שעה, מערבבים מדי פעם.

בקערה גדולה מפרידים בזריזות את האטריות ומכסים במגבת. במחבת בגודל 26 שנכנסת לתנור מבשלים מעל להבה בינונית חמאה וסוכר תוך כדי ערבוב.

כאשר החמאה מבעבעת קלות (הסוכר לא ימס לחלוטין) מכבים את הלהבה. שופכים את תכולת המחבת לקערת האטריות ומערבבים (בזהירות, המסה חמה) עד שכל האטריות יצופו היטב בחמאה המתוקה.

מעבירים חצי מתכולת האטריות למחבת, משטחים בעדינות לשכבה דקה ואופים 10 דקות (חצי אפייה). את החצי הנותר בקערה מניחים בצד.

מערבבים בקערה בינונית גבינת ריקוטה, גבינת עזים, גרידת לימון וכף מי ורדים. מסננים צימוקים ומפזרים אותם מעל התחתית האפויה. מניחים מעל את תערובת הגבינה בשכבה דקה ואחידה. מניחים מעל הגבינה את החצי הנותר מהאטריות. אופים 20 דקות, זורים מעל פיסטוקים ומגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו