בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: סופגניות "ברלינרס"

מרכיבים: 150 מ"ל חלב,150 גרם קמח לבן,50 גרם שמרים, הבצק המקדים, חצי קילו קמח מנופה,75 גרם חמאה,כפית מלח,75 גרם סוכר קנים, כף דבש, 2 חלמונים, ביצה מס' 12, כפות קוניאק, גרידה מלימון אחד

6תגובות

מתכון עטור פרסים של פאלק שאוטפלס, מאסטר-בייקר גרמני

חומרים (30 סופגניות):

בצק מקדים:

  • 150 מ"ל חלב שעמד מחוץ למקרר חצי שעה
  • 150 גרם קמח לבן
  • 50 גרם שמרים טריים בלילה:
  • הבצק המקדים
  • חצי קילו קמח מנופה
  • 150 מ"ל חלב
  • 75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 50 גרם שמרים טריים מפוררים
  • כפית מלח
  • 75 גרם סוכר קנים
  • כף דבש
  • 2 חלמונים
  • ביצה מס' 1
  • 2 כפות קוניאק
  • גרידה מלימון אחד ציפוי:
  • כוס ריבה, חצי כוס אבקת סוכר

טיגון:

  • 2 ליטר שמן חמניות או קנולה
  • חתיכת גזר

הכנה:

  1. מערבבים בעזרת מזלג שמרים וחלב בקערת מערבל חשמלי. משהים ל-10 דקות. מוסיפים קמח ומערבלים עם וו הלישה 3 דקות עד לקבלת בצק דביק. מכסים ומתפיחים במקום חמים 30 דקות.
  2. בקערת מערבל חשמלי עם וו לישה מניחים את כל חומרי הבלילה. מערבלים במהירות נמוכה 8 דקות - הבצק יהיה מעט דביק. מעבירים לקערה משומנת, מניחים במקום חמים, מכסים במגבת ומשהים 30 דקות. חובטים בבצק להוצאת אוויר ומתפיחים שנית 30 דקות. חוזרים על הפעולה שוב פעמיים (סך הכל מתפיחים שלוש פעמים. בכל פעם הבצק יתפח יותר).
  3. בידיים מקומחות בוצעים מהבצק חתיכות בגודל כדור פינג פונג (40 גרם), מגלגלים לצורת כדור על משטח מקומח ומניחים על מגש משומן. מכסים במגבת ומתפיחים 30 דקות.
  4. מחממים סיר גדול עם שמן ומניחים בו חתיכת גזר. כאשר השמן מבעבע סביב הגזר מטגנים בזהירות את הסופגניות הפוך, כשצדם העליון כלפי מטה. מכסים את הסיר ומטגנים 3 דקות, הופכים ומטגנים ללא מכסה 3 דקות נוספות. לא מומלץ לטגן יותר מ-7 דקות - לאחר מכן הסופגנייה סופגת שומן רב. מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
  5. מצננים מעט, מזליפים ריבה וזורים אבקת סוכר.

לימור לניאדו תירוש ליבק אלכס
לימור לניאדו תירוש
לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו