בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: עוגת איכרים

מרכיבים: 4 תפוחי עץ גולדן דלישס, 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, 2/3 כוס (130 גרם) סוכר חום בהיר, 3 ביצים, כוס וחצי (210 גרם) קמח כוסמין לבן או רגיל מנופה, חצי כפית אבקת אפייה, חצי כפית קינמון, קורט מלח, חצי כוס חלב...

תגובות

חומרים:

  • 4 תפוחי עץ גולדן דלישס
  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר חום בהיר
  • 3 ביצים
  • כוס וחצי (210 גרם) קמח כוסמין לבן או רגיל מנופה
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • חצי כפית קינמון
  • קורט מלח
  • חצי כוס חלב
  • 4 כפות תרכיז תפוחים, ללא תוספת סוכר
  • 2 כפיות סוכר מעורבבות עם חצי כפית קינמון

הכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות. קולפים את התפוחים, מגלענים וחוצים לשניים. בחלקם העליון, הקמור, חורצים חריצים דקים ומקבילים בעומק של חצי ס"מ, לאורכם של התפוחים.

בקערת המערבל החשמלי מקציפים סוכר וחמאה, עד לקבלת תערובת תפוחה וקרמית. מוסיפים ביצה אחר ביצה, עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים יחד את כל החומרים היבשים. מנמיכים את מהירות המערבל, ומוסיפים בשני סבבים קמח, חלב ו-2 כפות תרכיז תפוחים. מערבבים מעט. יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת בגודל 24-26. מניחים את התפוחים מסביב, בוזקים מעליהם את תערובת הסוכר והקינמון ואופים 50 דקות. מברישים את התפוחים ואת פני הבצק בעוד 2 כפות תרכיז תפוחים וממשיכים באפייה עוד עשר דקות. מצננים.

לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו