בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: עוגיות שוקולד לבן, אגוזי לוז וחמוציות

מרכיבים: 230 גרם חמאה בטמפ' החדר, 100 גרם (חצי כוס) סוכר חום כהה, 100 גר' (חצי כוס) סוכר לבן, 2 ביצים, 325 גרם קמח, חצי כפית מלח, חצי כפית אבקת סודה לשתייה, 200 גרם שוקולד צ'יפס לבן, או שוקולד לבן קצוץ...

תגובות

חומרים (ל-35-40 עוגיות):

  • 230 גרם חמאה בטמפ' החדר
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר חום כהה
  • 100 גר' (חצי כוס) סוכר לבן
  • 2 ביצים
  • 325 גרם קמח
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה
  • 200 גרם שוקולד צ'יפס לבן או שוקולד לבן קצוץ
  • 200 גרם חמוציות ממותקות בתרכיז תפוחים
  • 250 גרם אגוזי לוז לא קלויים

לעיטור שוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם שוקולד לבן

הכנה:

לימור לניאדו תירוש

מחממים תנור ל-180 מעלות. קולים בתנור את האגוזים שלוש דקות, מערבבים וממשיכים בקלייה שלוש דקות נוספות. משפשפים את האגוזים בידיים להסרת חלק מן הקליפה החומה. מומלץ להשאיר מעט קליפה. בקערת מערבל חשמלי, מערבלים במהירות בינונית את החמאה ושני סוגי הסוכר כ-10 דקות. מוסיפים ביצה אחר ביצה, מערבלים. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים, מערבלים מעט. מוסיפים את השוקולד הלבן והחמוציות, מערבבים ידנית. צרים כדורים בגודל חלמון ביצה, משטחים מעט ונועצים ארבעה אגוזי לוז. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 12 דקות לקבלת עוגיות רכות ו-15 דק לקבלת עוגיות פריכות. מצננים בתבנית לפני ששולפים לרשת צינון. ממיסים את השוקולד הלבן בבן מרי או במיקרוגל. בעזרת כפית מזליפים מעל העוגייה פסי שוקולד לא סימטריים. חוזרים על התהליך עם השוקולד המריר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו