בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: טארט אגוזים ושקדים בקרמל

2 כוסות קמח, 200 גרם חמאה קרה, 4 כפות סוכר, 2 חלמונים, 1-2 כפות מים קרים, 1.5 כוסות סוכר, 500 גרם אגוזים (מלך, לוז, שקדים), 250 גרם שמנת מתוקה, 70 גרם חמאה, 2 כפות אמרטו

תגובות

חומרים:

לתחתית הטארט:

  • 2 כוסות קמח
  • 200 גרם חמאה קרה
  • 4 כפות סוכר
  • 2 חלמונים
  • 1-2 כפות מים קרים (לפעמים מספיקה כף אחת)

למילוי האגוזים והקרמל:

  • 1.5 כוסות סוכר
  • 500 גרם אגוזים (מלך, לוז, שקדים)
  • 250 גרם שמנת מתוקה
  • 70 גרם חמאה
  • 2 כפות אמרטו

הכנה:

את הבצק אפשר להכין במעבד מזון או ביד. מערבבים את הקמח עם החמאה, מוסיפים את הסוכר, החלמונים ואת כפות המים הקרים, מעבדים הכל ביחד עד שנוצרת התחלה של בצק פירורי. מוציאים, מעבדים מעט ביד, משטחים ומכסים בניילון נצמד ומקררים לשעתיים. לאחר שעתיים פותחים ומתאימים לתבנית עגולה בגודל 26 סנטימטר.

את הקרמל מכינים כך: ממיסים את הסוכר עם החמאה בסיר עם תחתית עבה. כשהתערובת מזהיבה מוסיפים שמנת מתוקה מורתחת. כשהקרמל התערבב עם השמנת המתוקה הרותחת, מוסיפים את האגוזים ואת כפות האמרטו ומערבבים עוד כמה דקות.

את הטארט רצוי לאפות עשר דקות על 180 מעלות או עד שהוא נעשה לזהוב. כשהוא מתקרר, מוסיפים מעליו את הקרמל החם ומחזירים לתנור לעוד עשר דקות על 170 מעלות.

 באדיבות הקונדיטורית לאה גפני

גדעון סלע


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו