מתכון: ביסקוטי קפה שחור, שוקולד ואגוזי ברזיל

הריח החמים והמתקתק הממלא כל פינה בבית בזמן אפיית העוגיות הללו שווה את כל הטרחה. הן יחזיקו שבוע בצנצנת אטומה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צילום: לימור לניאדו תירוש

חומרים:

  • כוס (140 ג') קמח לבן מנופה
  • רבע כפית אבקת אפייה
  • רבע כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 75 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
  • 60 גרם אגוזי ברזיל או מלך קצוצים גס
  • 60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 50 גרם (רבע כוס) סוכר חום כהה
  • 50 גרם (רבע כוס) סוכר קנים או לבן
  • כפית אבקת קפה שחור
  • ביצה
  • חלמון
  • כפית וחצי קוניאק

הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, קינמון, מלח, שוקולד קצוץ ואגוזי ברזיל.

בקערת מערבל חשמלי מקציפים (עם וו גיטרה או מקצף) חמאה, שני סוגי סוכר ואבקת קפה שחור למשך 10 דקות. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבלים. מוסיפים קוניאק, מערבלים ומנמיכים את מהירות המערבל. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים ומערבלים כמה שניות.

מרטיבים את הידיים, מנערים אותן, אוספים את הבצק מהקערה ומעבדים לצורת כיכר. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה וממשיכים, עם ידיים לחות, ליצור כיכר ארוכה וצרה (4-5 ס"מ). ככל שהכיכר צרה יותר, הביסקוטי יהיו קטנים יותר. אופים חצי שעה. מצננים שעה בטמפרטורת החדר.

מורידים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות. בעזרת סכין משוננת פורסים את הכיכר לפרוסות דקות. מניחים אותן בשכיבה בתבנית אפייה. אופים 10 דקות. הופכים לצדן השני ואופים שוב 10 דקות. מצננים היטב ושומרים בקופסה אטומה. ילדים וילדים בנשמתם ישמחו לטבול את הביסקוטי ברוטב שוקולד חם: שוקולד מריר מומס בשמנת מתוקה חמה ומעט קוניאק.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ