מתכון: מוס פירות יער

מוס קטיפתי מגבינת מסקרפונה ופירות יער טחונים. אפשר לגוון עם הוספת בישקוטים רכים או מרנג חלבונים אפוי

מוריס מונייר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מוס פירות יער
מוריס מונייר, שף אורח

חומרים (8-10 סועדים):

  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 100 גרם (קצת יותר מ3/4 כוס) אבקת סוכר
  • 500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
  • 300 גרם מיקס פירות יער קפואים, טחונים היטב במעבד מזון
  • 100 גרם פטל אדום טרי או קפוא שלם
  • אופציונלי: בישוקטים או מרנג חלבונים אפוי
  • אבקת סוכר לקישוט

הכנה:

מקציפים את השמנת בקערה או במערבל מזון.

בקערה נפרדת מערבבים היטב את המסקרפונה עם הסוכר ופירות היער הטחונים. מערבבים בעדינות את הקצפת לתוך מסת הגבינה, עד להתגבשות אחידה ללא גושים (אפשר להמשיך ולהקציף).

מעבירים את מסת הגבינה-קצפת לתבנית פיירקס 25X35 ס"מ או קעריות אישיות שקופות (אפשר להשתמש במזלף חד-פעמי), ומשטחים אותה.

מעטרים בפרי הפטל ומקשטים באבקת סוכר. מכניסים למקרר לשעה לפחות, עדיף ללילה שלם. אפשר להשתמש במרנג חלבונים אפוי או בבישקוטים (טבולים בקפה) כבסיס למוס.

בואו לבקר בעמוד המתכונים שלנו>>>

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ