בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: עוגת גבינה בציפוי מרנג

מכינים בצק מכל החומרים, אופים אותו חצי אפייה, טורפים את המלית ושוטחים אותה על הבסיס, מצפים ברכיבי המרנג, אופים פעם נוספת ומגישים

תגובות
עוגת גבינה בציפוי מרנג
קדם צלמים

עוגת גבינה בציפוי מרנג מתוך הספר "גבינה - עוגות וקינוחים" של אלינוער רבין (הוצאת קוראים)

חומרים:

לבסיס:

100 גרם חמאה; 125 גרם (1/2 כוס) סוכר; 1 חלמון; 3/4 כוס (110 גרם) קמח;

לשכבת הגבינה:

50 גרם חמאה רכה; 1/2 כוס (125 גרם) סוכר; 2 חלמונים; 1 כפית תמצית וניל; 500 גרם גבינה 9%; 1 גביע שמנת חמוצה; 1-2 כפות קורנפלור;

לציפוי:

2 חלבונים; 2 כפות סוכר

הכנה:

בקערת מעבד מזון מכינים בצק מכל החומרים. שוטחים על הבסיס והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 24 או 26 ס"מ.

אופים 10-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד הזהבה.

טורפים את החמאה עם הסוכר, החלמונים והווניל. מוסיפים את הגבינה והשמנת החמוצה ומערבלים. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קורנפלור. שוטחים על הבצק החצי אפוי. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

בינתיים מכינים את הציפוי: מקציפים את החלבונים תוך הוספת הסוכר. שוטחים על העוגה במרית או דרך שקית זילוף. אופים 10-15 דקות נוספות, עד שהקצף מזהיב.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו