מתכון: עוגת גבינה בציפוי מרנג

מכינים בצק מכל החומרים, אופים אותו חצי אפייה, טורפים את המלית ושוטחים אותה על הבסיס, מצפים ברכיבי המרנג, אופים פעם נוספת ומגישים

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
עוגת גבינה בציפוי מרנג
עוגת גבינה בציפוי מרנגצילום: קדם צלמים
הארץ

עוגת גבינה בציפוי מרנג מתוך הספר "גבינה - עוגות וקינוחים" של אלינוער רבין (הוצאת קוראים)

חומרים:

לבסיס:

100 גרם חמאה; 125 גרם (1/2 כוס) סוכר; 1 חלמון; 3/4 כוס (110 גרם) קמח;

לשכבת הגבינה:

50 גרם חמאה רכה; 1/2 כוס (125 גרם) סוכר; 2 חלמונים; 1 כפית תמצית וניל; 500 גרם גבינה 9%; 1 גביע שמנת חמוצה; 1-2 כפות קורנפלור;

לציפוי:

2 חלבונים; 2 כפות סוכר

הכנה:

בקערת מעבד מזון מכינים בצק מכל החומרים. שוטחים על הבסיס והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 24 או 26 ס"מ.

אופים 10-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד הזהבה.

טורפים את החמאה עם הסוכר, החלמונים והווניל. מוסיפים את הגבינה והשמנת החמוצה ומערבלים. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קורנפלור. שוטחים על הבצק החצי אפוי. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

בינתיים מכינים את הציפוי: מקציפים את החלבונים תוך הוספת הסוכר. שוטחים על העוגה במרית או דרך שקית זילוף. אופים 10-15 דקות נוספות, עד שהקצף מזהיב.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ