ללא גלוטן: מתכון מושלם לפיצה מתוקה

רגישים לגלוטן? אתם לא חייבים לוותר על קינוח. השפית עינת מזור יצרה בצק פיצה מוזהב עם תערובת גבינות וגרידת לימון. מפזרים מעל חצאי פירות, מעט סוכר וגבינת עזים

מתכונים ואוכל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פיצת קינוח של השפית עינת מזור
מתכונים ואוכל

מתכון לפיצה מתוקה ללא גלוטן לקינוח

חומרים:

לפיצה:

  • 1.5 כוסות קמח מיקס ללחם ללא גלוטן
  • חצי כפית מלח
  • 2 כפיות סוכר דמררה
  • 1.5 כפיות שמרים יבשים
  • 0.75 כוס מים חמימים
  • 1 כפית שמן זית
  • מעט קמח עמילן

לרוטב:

  • 50 גרם ריקוטה;
  • 200 גרם מסקרפונה
  • גרידה מלימון אחד
  • 150 גרם פרי שבעונה (אפשר שסק, אפרסק, שזיפים ועוד)
  • קורט סוכר חום
  • 100 גרם גבינת עזים פרוסה לפרוסות של 0.5 ס"מ

הכנה:

מחממים תנור ל-225 מעלות.

מערבבים את כל חומרי הבצק (למעט קמח עמילן). מכסים ומניחים במקום לח וחם לתפיחה של 50 דקות, או עד שהבצק תופח פי שתיים.

בוזקים על הבצק קמח עמילן ומרדדים על משטח מקומח או בעזרת הידיים לפיצה בקוטר 26 ס"מ. מניחים על גבי משטח פיצה או בתבנית משומנת. אופים 10 דקות, עד להזהבה. מקררים 5 דקות.

מורחים על הפיצה את תערובת הגבינות וגרידת הלימון. מפזרים מעל חצאי פרי, מעט סוכר וגבינת עזים. אופים כ-5 דקות נוספות עד להזהבה.

המתכון באדיבות השפית עינת מזור

עוד מאפים: לחמניות גבינה וירוקים של הילה קריב | מאפינס פולנטה וגבינה כחולה | פוקצ'ה ביתית

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ