בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: טארט פטיסייר ופירות טריים

תגובות
טל אגסי

טארט פטיסייר ופירות טריים באדיבות השף שי לוינשטיין והקונדיטורית אושרת סולימני

חומרים:

לבצק טארט פריך:

100 גר' אבקת סוכר

200 גר' חמאה

1 שקית סוכר וניל

300 גר' קמח; 1 ביצה בינונית

לטארט פטיסייר ופירות טריים:

תחתית מוכנה לטארט אפויה אפייה מלאה

250 מ"ל חלב

1/2 מקל וניל

3 חלמונים (מביצים בינוניות)

75 גר' סוכר

30 גר' קורנפלור

120 מ"ל שמנת מתוקה

מבחר פירות קיץ טריים

גלזורה (פאדג', מירור או ריבה כתומה)

ההכנה:

בצק טארט: מערבבים את החמאה עם אבקת הסוכר וסוכר הווניל עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים את הביצה, מערבבים היטב, ולבסוף מוסיפים את הקמח בפעם אחת ולשים אך ורק עד קבלת בצק. מניחים לבצק לנוח עטוף בניילון. מרדדים ומניחים בתבנית הטארט, מקפיאים כחצי שעה ואופים ב-170 מעלות במשך כ-10-15 דקות.

טארט פטיסייר: שמים את החלב בסיר, חוצים את מקל הווניל ומגרדים מתוכו את הגרגרים לסיר. שמים את המקל, מרתיחים ומכבים. טורפים את החלמונים עם הסוכר, מוסיפים קורנפלור ומערבבים. שופכים חלק מהחלב החם לתערובת החלמונים ומערבבים. מסננים את תערובת החלמונים לסיר ומבשלים על אש קטנה תוך בחישה. לאחר שהתערובת סמיכה ממשיכים לבשל תוך בחישה עוד 2 דקות. מקררים היטב.

קישוט הטארט: מקציפים את השמנת ומקפלים את הקצפת לתוך הקרם. ממלאים את התחתיות בקרם המוכן ומסדרים את הפירות. מברישים במעט גלזורה לגימור.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו