בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טעם של בית

מתכון לעוגת ביסקוויטים של פעם

השפית הדס הירש-אובזילר עם אחד המתכונים הנוסטלגיים (וגם הקלים והמהירים) ביותר במטבח הישראלי: עוגת ביסקוויטים כמו של אמא, לא חשוב מאיזו עדה

15תגובות

כמספר הבתים בהם מכינים עוגות ביסקוויטים, כך מספר המתכונים. לכל בית השיטה שלו והדרך שלו להגיע אל העוגה הפשוטה כל כך, אבל זו שמסמלת את ימי התום. מי המציא אותה? כיום כבר קשה לעקוב אחר שורשי הפרשנות הישראלית שלקחה עוגה פריזאית אנינה והפכה אותה לאחד המתכונים הכי עממיים שיש ומזכירה יותר מכל טעם של פעם. "עוגת ביסקוויטים היא עוגת ילדות שהכינו ועדיין מכינים אותה כמעט בכל בית ויש לה פלוס גדול מאוד וזה שקל ומהיר להכין אותה", אומרת השפית הדס הירש אובזילר, מי שפעם הייתה בעלת "הבישולייה של הדס" והקימה לאחרונה את "הדס קיטשן" בגבעתיים. "אני ממליצה להשתמש בביסקוויטים של האחים גטניו ולא בכדי, הם פשוט הופכים את מרקם העוגה ללא פחות ממושלם ושונה מכל עוגות הביסקוויטים האחרות. אני מכינה את העוגה ללא גבינה, מכיוון שהגרסה הזו אהובה על בנותיי ואני משתדלת להכין אותה בכל סוף שבוע. אימי לימדה אותי לצפות את העוגה בשוקולד אבל ישנן עשרות אפשרויות: לגרד שוקולד מקופלת על הקרם, לפזר אבקת קקאו, למרוח קרם גבינה מתוקה, להכין ציפוי של קרם לימון ועוד ועוד וזה היופי. מומלץ לסדר את השכבות בצורה שווה ומדויקת ולהתאפק. עכשיו צריך לקרר אותה מספיק זמן במקרר על מנת שתיווצר שכבה מוצקה ואחידה".

עוגת הביסקוויטים של הדס הירש אובזילר
אילן עמיחי

איך אתם אוהבים את עוגת הביסקוויטים שלכם? ספרו לנו בתגובות

מתכון לעוגת ביסקוויטים של הדס הירש-אובזילר:

חומרים:

 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה

 1.5 כוס חלב קר

חבילה אינסטנט פודינג וניל

 500 גרם ביסקוויטים

קערה עם מעט חלב לטבילת הביסקוויטים

100 גרם שוקולד מריר

ההכנה:

במיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם חלב ואינסטנט וניל עד לקבלת קצפת יציבה. טובלים את הביסקוויטים בקערת חלב לשנייה קלה. מסדרים בתבנית שכבת ביסקוויטים ראשונה ומעליה מורחים שכבת קצפת. ושוב, מסדרים מעל שכבת ביסקוויטים ומעליה את הקצפת שנותרה. לציפוי, ממיסים שוקולד מריר בבן מארי (מניחים סיר קטן עם מים מעל אש ומרתיחים את המים. מעל הסיר מניחים קערה ובה השוקולד ומקפידים שתחתית הקערה לא תיגע במים הרותחים). שופכים את השוקולד המומס על העוגה ומכניסים אותה לקירור במקרר למשך שעה לפחות.

רוצים להישאר מעודכנים בכל מה שקורה במדור האוכל? לחצו כאן: http://bit.ly/1jJ3xdy

לשאלות, הערות, רעיונות ובקשות, כתבו לנו: food@haaretz.co.il

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו