בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים לסוכות: ארבעה קינוחים לחג

כך תנצלו את שאריות הדבש והתפוחים לארבעה קינוחים של השף עמוס חיון שיכולים לסגור את אחת מארוחות החג

3תגובות
עמוס חיון

מתכון למלבי / פנקוטה בסירופ דבש

חומרים לשלב א':

6 כוסות חלב מלא (הערה לכל המתכונים: אפשרי גם בחלב רגיל אך כל חלב עם יותר מ-3 אחוזי שומן עדיף)

4\3 כוס שמנת מתוקה

כוס סוכר לבן

חומרים לשלב ב':

בקערה מערבבים

כוס חלב מלא

4 כפות קורנפלור

חומרים לשלב ג':

בקערה מערבבים

4\3 כוס חלב

3 כפות ג׳לטין

הכנת הפנקוטה:

בסיר (רצוי כבד) מרתיחים את החלב השמנת והסוכר (שלב א').

חשוב לזכור: ככל שהתערובת תרתח יותר כך הפנקוטה תהיה טעימה יותר, אך זהירות לא לשרוף את החלב.

לאחר שתערובת החלב רתחה, מוסיפים אל הסיר את קערת שלב ב' עם בלילת החלב והקורנפלור. ממשיכים לערבב על אש בינונית עד שהתערובת מתחילה להסמיך.

מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים אל הסיר את קערת שלב ג' עם בלילת החלב והג׳לטין.

מערבבים הכול יחד לבלילה אחידה וחלקה, מעבירים דרך מסננת כדי לוודא שלא נשארו לנו גושי קורנפלור וג׳לטין.

מצננים מעט, מוזגים לכלים מתאימים ומכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות.

סירופ הדבש:

חומרים:

3\1 כוס דבש באיכות גבוהה

שתי כפות סוכר

קורט מלח לימון

חצי כוס מים

ההכנה:

מרתיחים את כל החומרים יחד בסיר מתאים למשך 15 דקות.

מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ולאחר מכן שומרים במקרר.

 

מתכון לעוגת תפוחים מקורמלים וקינמון

עמוס חיון

חומרים לתפוחים המקורמלים:

5 תפוחים ירוקים מקולפים מגלונים, חתוכים לקוביות 

1/2 כוס סוכר חום

3 כפות מים

30 גרם חמאה או מרגרינה לשומרי הכשרות

חומרים להכנת המסה:

2 כוסות קמח לבן

6 כפות קמח שקדים

1 כפית אבקת אפייה

3\1 1 כוסות סוכר לבן

חצי כפית מלח

220 גרם חמאה או מרגרינה לשומרי הכשרות

4 ביצים בינוניות

כפית תמצית וניל

1/3 כוס שמנת חמוצה

ההכנה:

במחבת כבדה על אש גבוהה: מכניסים את הסוכר החום והמים ומתחילים ליצור קרמל.

כאשר הקרמל כהה ומתחיל לעשן, מכבים את האש ומוסיפים את התפוחים.

מערבבים את התפוחים כאשר שהקרמל צריך לעטוף את הקוביות לחלוטין. 

מוסיפים את החמאה אל המחבת עם התפוחים המקורמלים ונותנים לתערובת להצטנן מעט בטמפרטורת החדר.

במיקסר עם וו גיטרה: מכניסים את המוצרים היבשים, הקמח הלבן וקמח השקדים, המלח, הסוכר ואבקת האפייה ומערבבים מעט.

אל קערת המיקסר עם החומרים היבשים מוסיפים את שאר המוצרים, הביצים, החמאה, תמצית הווניל והשמנת החמוצה. 

מערבבים הכל יחד לתערובת חלקה. 

משמנים את התחתית והדפנות בתבנית ומסדרים את התפוחים המקורמלים בתחתית התבנית.

על התפוחים שופכים את ההתערבות ואופים למשך 50 דקות בחום של 180 מעלות.

בעזרת קיסם נועצים במרכז העוגה. כאשר הקיסם יוצא יבש מוציאים את העוגה להצטנן בטמפרטורת החדר למשך 20 דקות. 

הופכים את העוגה כשהתפוחים כלפי מעלה ומשחררים מהתבנית. 

מפזרים מעל אבקת סוכר וקינמון ומגישים.

מתכון לפודינג לחם עם תפוחים מקורמלים

חומרים לתפוחים מקורמלים:

6 תפוחים ירוקים קלופים מגולענים וחתוכים לקוביות

1 כוס סוכר 

חצי כוס מים

כפית  תמצית וניל

כפית קינמון 

כפית אגוז מוסקט טחון

כפית הל טחון

כפית מלח

15 גרם חמאה

2 כפות קורנפלור

חומרים להכנת פודינג לחם:

חצי כיכר לחם לבן חתוכה לקוביות

2 כוסות שמנת מתוקה

2 כוסות חלב מלא

1 כוס סוכר

5 ביצים בינוניות

כפית תמצית וניל

חומרים לתערובת השטרויזל:

2\1 1 כוסות קמח לבן

חצי כוס סוכר חום

30 גרם חמאה מומסת

1 כפית קינמון

גרידה מלימון אחד

1 כפית אבקת אפייה

ההכנה:

במחבת כבדה על אש גבוהה: מבשלים את הסוכר והמים עד לקבלת הקרמל הכהה.

מכניסים את קוביות התפוחים ומקרמלים אותם למשך של כ-10 דקות. 

כאשר התפוחים הגירו נוזלים, מוסיפים את תמצית הווניל, אגוז המוסקט, הקינמון, המלח, ההל והחמאה, וממשיכים לבשל הכל יחד על אש בינונית. 

במקביל מערבבים בקערה את הקורנפלור עם מעט מים קרים ומוסיפים אל התפוחים את נוזל הקורנפלור. 

ממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות, עד שקרמל התפוחים מתעבה. מכבים את האש ומצננים בטמפרטורת החדר.

מערבבים בקערה את החלב, השמנת, הסוכר, הביצים ותמצית הווניל. כאשר הבלילה אחידה, מוסיפים את קוביות הלחם. 

מניחים ללחם לספוג את הבלילה למשך של 20 דקות. בינתיים מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.

מעבירים את תערובת פודינג הלחם אל התבנית ומסדרים על פודינג את התפוחים.

מערבבים בקערה נפרדת את כול חומרי השטרויזל יחדיו, עד שנוצר לכם בצק מפורר במרקם חולי.

מפזרים את פירורי השטרויזל מעל לתפוחים אופים בחום של 180 מעלות למשך שעה.

מפזרים מעל אבקת סוכר וקינמון ומגישים עם גלידת וניל.

מתכון לפאי תפוחים וקרם שקדים

תבנית בקוטר 26

חומרים:

7 תפוחים מקולפים מגולענים חתוכים לארבע (לשמור את התפוחים במים ולימון סחוט) 

חומרים לבצק הפאי:

חצי כוס סוכר לבן

50 גרם מרגרינה / חמאה חתוכה לקוביות

2 חלמונים

2\1 2 כוסות קמח לבן מנופה

חצי כוס קמח שקדים

חומרים לקרם שקדים:

250 גרם חמאה או מרגרינה 

חצי כוס סוכר לבן

ביצה אחת

חלמון ביצה

חצי כוס קמח שקדים

4 כפות קמח לבן

כפית תמצית וניל

חומרים לרויאל המתוק:

3\1 כוס שמנת מתוקה

1 ביצים

כף סוכר

הכנת הבצק לפאי:

במיקסר עם וו גיטרה: מכניסים את החומרים היבשים: הקמח הלבן, קמח השקדים והסוכר.

מוסיפים את קוביות החמאה (או המרגרינה) וממשיכים לערבל במהירות בינונית, עד לקבלת בצק. חשוב לא לערבל יותר מדי וכאשר מתקבל בצק להפסיק.      

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר לשעה. 

מרדדים את הבצק, מניחים אותו על תבנית הפאי ומחוררים עם מזלג ושומרים במקפיא. 

הכנת הרויאל:

מערבבים את כל החומרים יחד. 

הכנת קרם השקדים:

במיקסר: מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר למשך 5 דקות.

מוסיפים לקערת המיקסר את החמאה הרכה, קמח השקדים, הקמח ותמצית הווניל. 

מערבבים הכל למחית חלקה.

בניית הפאי:

יוצקים את קרם השקדים בתחתית הפאי.

מסדרים מעל רבעי תפוחים שיכסו את כל פני הפאי. 

מוזגים מעל התפוחים את הרויאל. 

מפזרים מעט שקדים פרוסים בשוליים. 

אופים בחום של 180 מעלות בחלק התחתון של התנור. 

מוציאים, מקררים ומגישים עם רוטב שוקולד וגלידת וניל.

**את הפאי ניתן לעשות גם עם אגסים בעונתם, וכן עם אפרסקים ומשמשים בעונות אחרות.

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו