בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שיעור בבישול

קינוחים תאילנדיים למתחילים

לא רק בננה רוטי: גם בשלנים מתחילים יכולים לעשות קינוחים תאילנדיים במהירות ובקלות (רק הצטיידו בחומרי הגלם הנכונים). כתבה שנייה בסדרה

3תגובות

מתכון לקינוח טאקו סאקו

הטאקו סאקו הוא מעין פודינג תאילנדי המבוסס על טפיוקה והוא אחד מקינוחי הרחוב הנפוצים בתאילנד. בבנגקוק אפשר למצוא אותו נמכר בכוסיות קטנות ושקופות כשפרי או ירק מונח בראשו.

חומרים:

1/2 כוס פניני טפיוקה גודל M

1/4 כוס עמילן טפיוקה

3 כוסות מים

כוס סוכר

קורט מלח

לקרם:

2 כוסות קרם קוקוס

1/4 כוס קמח אורז

1/4 כוס מים

1/4 כוס סוכר

קורט מלח

ההכנה:

מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את פניני הטפיוקה ואת עמילן הטפיוקה.

מבשלים עד שהפנינים הופכות לשקופות.

מוסיפים את הסוכר ומעט מלח ומוזגים לכלי הגשה.

להכנת הקרם:

שמים בסיר את קרם הקוקוס, מעט מלח וסוכר.

בכלי נוסף מערבבים קמח אורז ומים ושופכים לסיר עם הקרם. מבשלים 5 דקות.

שופכים את הקרם על הטפיוקה ומקשטים בפרי עונתי.

קינוחים תאילנדיים
שירן כרמל

 

מתכון לקאו ניו דאם - אורז שחור דביק

חומרים:

200 גרם אורז שחור דביק

3 כוסות מים

½ כוס סוכר

¼ כפית מלח

100 גרם צימוקים, עדיף מסוג "לונג קונג"

3 כפות קרם קוקוס

שירן כרמל

ההכנה:

מבשלים את האורז עם מים כ-20 דקות, מוסיפים סוכר, מלח וצימוקים ומבשלים ל- 5 דקות נוספות.

מגישים בכלי זכוכית, ולפני ההגשה יוצקים מעל את קרם הקוקוס.

___

שני המתכונים באדיבות השפית התאילנדית סוואלי אלדר, לאוריינטל פוד



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו