בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איך גם אתם יכולים להכין פאי לימון יפהפה כמו בקונדיטוריה

להפוך לימון לפאי: השף-קונדיטור ולדימיר ברגינסקי (מהלחם מקסים) מוביל צעד אחר צעד בדרך לפאי לימון עם נשיקות מרנג יפהפיות

10תגובות
אנטולי מיכאלו

מתכון לפאי מרנג לימון של השף קונדיטור ולדימיר ברגינסקי (הלחם מקסים)

חומרים:

תבנית פאי בקוטר 24

לבצק:

200 גרם חמאה רכה

קורט מלח

100 גרם אבקת סוכר

ביצה

2 כוסות קמח
 

לקרם הלימון (הכנה יום לפני):

חצי כוס מיץ מלימון סחוט

חצי כוס מיץ תפוזים

2 חלמונים

חצי כוס סוכר

4 כפות קורנפלור מומס במים

50 גרם חמאה רכה

למרנג:

3 חלבונים

160 גרם סוכר

ההכנה:

הכנת הקרם יום לפני:

בקערה: מערבבים את החלמונים, הקורנפלור וחצי מכמות הסוכר. מעבירים את הנוזלים לסיר (מיץ לימון, מיץ תפוזים) עם יתרת הסוכר ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. יוצקים שליש מהנוזלים מהסיר לקערה ומערבבים. מעבירים את המסה בקערה לסיר וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהיא נעשית סמיכה ומפיקה בועות. מצננים מעט. מוסיפים את החמאה ומערבבים. מעבירים לכלי אטום ומקררים יום שלם במקרר.

הכנת הבצק:

את הבצק מכינים מבעוד מועד. בקערה מערבבים חמאה, אבקת סוכר ומלח ומערבבים למסה אחידה. מוסיפים ביצה וקמח ולשים עד לקבלת בצק צמיגי. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר (קירור של 4 שעות לפחות.)

הכנת העוגה:

מרדדים את הבצק בקוטר גדול יותר מתבנית הפאי כך ש"יתלבש" על התבנית. מצמידים לתבנית ולדפנות. מכסים בנייר כסף / אפייה ומניחים משקולת. אופים בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות. מוציאים מהתנור מסירים את נייר הכסף / האפייה ואופים עד להזהבת הבצק. אחרכך מצפים בקרם עד גובה התבנית ומשטחים.

הכנת המרנג:

בבן מארי (סיר אדים): על הגז מעבירים את החלבונים והסוכר ומערבבים בלי הפסקה עד שהסוכר מומס. מעבירים למיקסר ומקציפים במהירות הכי גבוהה (כרבע שעה) עד שמתקבל קצף יציב כך שאם מרימים את הקצף עם מטרפה הקצף שומר על יציבות.

בעזרת שק זילוף צנטר כוכב מזלפים את המרנג על העוגה. לחילופין ניתן בעזרת לקקן לשטח את המרנג וליצור "גלים". בשלב האחרון להשחמת המרנג ניתן או לשרוף את הקצוות עם ברנר (למי שיש) או להכניס את העוגה לתנור בחום של 250 מעלות לכ-2-3 עד שהקצוות משחימים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו