איך גם אתם יכולים להכין פאי לימון יפהפה כמו בקונדיטוריה

להפוך לימון לפאי: השף-קונדיטור ולדימיר ברגינסקי (מהלחם מקסים) מוביל צעד אחר צעד בדרך לפאי לימון עם נשיקות מרנג יפהפיות

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארץ

מתכון לפאי מרנג לימון של השף קונדיטור ולדימיר ברגינסקי

חומרים:

תבנית פאי בקוטר 24

לבצק:

200 גרם חמאה רכה

קורט מלח

100 גרם אבקת סוכר

ביצה

2 כוסות קמח

לקרם הלימון (הכנה יום לפני):

חצי כוס מיץ מלימון סחוט

חצי כוס מיץ תפוזים

2 חלמונים

חצי כוס סוכר

4 כפות קורנפלור מומס במעט מים

50 גרם חמאה רכה

למרנג:

3 חלבונים

160 גרם סוכר

ההכנה:

הכנת הקרם:

את הקרם יש להכין יום לפני ההגשה.

בקערה, מערבבים את החלמונים, הקורנפלור וחצי מכמות הסוכר.

לסיר, יוצקים את הנוזלים (מיץ לימון, מיץ תפוזים) עם יתרת הסוכר ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. יוצקים שליש מהנוזלים בסיר לקערה ומערבבים להשוואת טמפרטורות.

מעבירים את המסה בקערה לסיר וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהיא נעשית סמיכה ומפיקה בועות. מצננים מעט. מוסיפים את החמאה ומערבבים. מעבירים לכלי אטום ומקררים יום שלם במקרר.

הכנת הבצק:

גם את הבצק מכינים מבעוד מועד, לפחות כמה שעות לפני ההגשה.

בקערה, מערבבים חמאה, אבקת סוכר ומלח עד קבלת מסה אחידה. מוסיפים ביצה וקמח ולשים עד לקבלת בצק צמיגי. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר (קירור של ארבע שעות לפחות.)

הכנת העוגה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרדדים את הבצק לקוטר גדול יותר מתבנית הפאי כך ש"יתלבש" על התבנית. מצמידים לתבנית ולדפנות. מכסים בנייר כסף או נייר אפייה ומניחים משקולת במרכז. 

אופים בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות. מוציאים מהתנור, מסירים את נייר הכסף או האפייה ואת המשקולת ואופים מעט רק עד להזהבת הבצק

מוציאים מהתנור ומצננים את בצק הפאי. כשמצטנן, ממלאים ומצפים בקרם עד גובה התבנית ומשטחים. מעבירים למקרר שוב להתייצבות.

הכנת המרנג:

בבן מארי (סיר אדים) על הכיריים, מעבירים את החלבונים והסוכר ומערבבים בלי הפסקה עד שהסוכר נמס. מעבירים למיקסר ומקציפים במהירות הגבוהה ביותר עד שמתקבל קצף יציב (כרבע שעה), כך שאם מרימים את הקצף עם מטרפה, הוא יישאר יציב.

באמצעות שק זילוף וצנטר כוכב, מזלפים את המרנג על העוגה. לחלופין, ניתן לשטח את המרנג בעזרת לקקן וליצור "גלים".

בשלב האחרון, להשחמת המרנג, ניתן או לשרוף את הקצוות עם ברנר (למי שיש) או להכניס את העוגה לתנור בחום של 250 מעלות לכ-2-3 דקות, עד שהקצוות משחימים.

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ