תרימי: מתכון לטירמיסו ביתי קליל

מתוק במידה, אוורירי ומרענן: הטירמיסו הוא הקינוח האולטימטיבי שכל אחד יכול להכין

נופר צור, שף קונדיטורית אורחת
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
כל אחד יכול להכיןצילום: דניאל לילה
נופר צור, שף קונדיטורית אורחת

טירמיסו (שפירושו באיטלקית: הרם אותי למעלה) הוא קינוח אולטימטיבי. מתוק במידה, אוורירי ומכיל מרכיבים אהובים המגיעים בתצורת שכבות המורכבות מבישקוטים, אספרסו, גבינת מסקרפונה, קצף ביצים, סוכר ויין מרסלה או ליקר אמרטו שכולם ביחד משחקים בעדינות בין מר למתוק. לקראת הימים שמתחילים להתחמם הוא גם קריר, מרענן וממכר.

קיימות מספר גרסאות לגבי מקור המנה ושמה, אולם הגרסה האמינה ביותר לטעמי היא זו לפיה גרסה ראשונית של הקינוח הנהדר הזה הומצאה במאה ה- 18 בעיירה טרוויסו (Treviso) שבאיטליה. שם נהגו לתת לחתן ולכלה מנת טירמיסו בתום החתונה – סגולה לירח דבש מתוק ומוצלח. שמעו של הקינוח התפשט במהירות והוא הוכנס לתפריטיהן של מסעדות בערים הגדולות ונציה ופירנצה. מאז עבר המתכון כמה וכמה שינויים עד לקינוח שאנו מכירים היום בשם זה.

צילום: דניאל לילה

מתכון לטירמיסו

חומרים:

לתבנית בגודל 30/40

100 גרם אבקת סוכר

4 חלמוני ביצה גודל L

400 גרם גבינת מסקרפונה (או גבינת שמנת)

1 כפות ליקר אמרטו

1 כפית תמצית וניל

400 מ"ל שמנת מתוקה

100 גרם אבקת סוכר

1 כף אינסטנט פודינג וניל

2 חבילות בישקוטים

2  כוסות אספרסו או 1 כף אבקת נס קפה עם 2 כוסות מים

ההכנה:

מקציפים בקערה את השמנת, האינסטנט פודינג והאבקת סוכר במהירות בינונית עד לקבלת מרקם קטיפתי. מעבירים למהירות גבוהה לכמה שניות, עד לקבלת קצפת עמידה. שומרים בקירור.

מקציפים את החלמונים במיקסר במהירות בינונית כ-3 דקות. מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף במהירות גבוהה כ-5 דקות, עד שהחלמונים משנים צבע לצהבהב והתערובת מכפילה את גובהה.

טורפים את גבינת המסקרפונה בקערה עם האמרטו וכפית תמצית וניל עד לריכוך הגבינה. מוסיפים מחצית מקציפת החלמונים ומקציפים יחד עד לקבלת תערובת רכה. מוסיפים את שאר החלמונים ומקציפים למסה יציבה.

מוסיפים את הקצפת שנוצרה, ובתנועות קיפול עדינות מאחדים את כל המרכיבים למרקם חלק.

מכינים כוס אספרסו או נס קפה ומקררים.

טובלים את הבישקוטים טבילה קצרה בכוס האספרסו או בנס קפה, ומניחים בתבנית, בצורה זהה ובלי רווחים.

יוצקים בעדינות מחצית מהתערובת שהכנו ומיישרים גובה.

מניחים שורה נוספת של בישקוטים, יוצקים מעל את התערובת הנותרת ומיישרים גובה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לקירור של 8 שעות לפחות.

מגישים את הטירמיסו קר. לפני ההגשה מומלץ לפזר אבקת קקאו מעל השכבה העליונה.

___

נופר צור היא שף קונדיטורית של המסעדות איטלקיה בתחנה והרובע השישי בתל אביב

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ