גל קור מרענן: למה שלא תכינו סורבה מפתיע?

הוא מרענן, ממכר ומפתיע את החך בכל פעם מחדש, הכינו בעצמכם את המרענן הבלתי רשמי של הקיץ: סורבה מלפפונים ונענע

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
האורחים התקשו לזהות את המרכיב הסודי, סורבה מלפפונים ונענעצילום: רותם מימון

בארוחת החג הוגשו לא מעט עוגות גבינה וקינוחים, ובין לבין - סורבה מרענן, שתפקד גם כמרענן חך וכקינוח בפני עצמו. רמזים לנענע ולימון נרשמו בהחלט, אבל מה היה שם עוד? ובכן, האורחים נפעמו מהטעם ובכל זאת התקשו לגלות מה זה הדבר החמקמק והמרענן בדיוק. אז גילינו: מלפפונים. הסורבה נולד כשאנשי מושב אחיטוב חברו לאנשי הגלידה של ד"ר לק ויצרו את הסורבה הכי מפתיע שתוכלו להכין גם בבית: סורבה מלפפונים ונענע. במזג האוויר הרותח הצפוי השבוע, למה שלא תשברו את החום עם הסורבה המרענן?

מתכון לסורבה מלפפונים ונענע

מצרכים:

750 גרם מלפפונים טריים ופריכים עם הקליפה

250 גרם סוכר

חופן עלי נענע ללא הגבעולים

מיץ מחצי לימון גדול

כבר לא כזה מוזר, סורבה מלפפוניםצילום: רותם מימון

הכנה:

לשטוף היטב את המלפפונים והנענע.

לרסק את כל הרכיבים ביחד, לטעום ולתקן טעם על ידי תוספת לימון או סוכר, להקפיא במכונת גלידה.

אם אין מכונת גלידה, לצקת לתבניות של קוביות קרח ולהקפיא. להגשה שמים כמה קוביות מרסקים בבלנדר ומגישים.

כמה אפשר להרוויח מתשע אגורות לקילו?צילום: רותם מימון

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ