בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לעוגת השוקולד הנפלאה בעולם של אייל שני

עוגה שחורה, ללא קמח, שמהבילה אדי שוקולד ישר למוח ובהגיעה לפה, נמסה ומסחררת במתיקות מכושפת את תחושת הקיום

20תגובות
דורעם גונט

כמעט לכל אדם יש עוגת שוקולד אחת שבה הוא נשבע, שלו עצמו או כזו שנאפתה בידי אחר. אבל אני נשבע שזו שלנו היא הנפלאה בעולם. וקל לי, כי היא לא שלי ומעולם לא אפיתי אותה, רק עמדתי ימים ארוכים ליד ניר, טבח שלי במסעדה, שעושה אותה כל יום כמו מנטרה. זו עוגה שחורה, ללא קמח, שמהבילה אדי שוקולד ישר למוח ובהגיעה לפה, נמסה ומסחררת במתיקות מכושפת את תחושת הקיום. אין עוד עוגה בעולם שמציגה את השוקולד במערומיו ובמלוא עוצמתו כמו זו. איכות השוקולד קריטית: אסור שיהיה מתוק, אסור שיהיה בו חלב ממתן, אסור שאחוז מוצקי הקקאו יפחת מ-72%. את המים אסור להחליף בחלב או בשמנת - הם לא יעשירו את עוגה, רק יקהו את ממדיה השוקולדיים.

מה צריך?

> 900 גרם שוקולד ולרונה 72% או לינדט 75%, קצוץ גס > 1.5 כוס סוכר > 450 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות > 10 ביצים אורגניות > 1 כוס מים > 5 טיפות לימון

איך מכינים?

מוזגים את כוס המים לסיר קטן, מוסיפים חצי כוס סוכר ואת 5 טיפות הלימון. מציתים להבה בינונית ומביאים לרתיחה תוך ערבוב בכף עץ. רתחו המים, מוודאים שכל הסוכר נמס ומכבים את האש. בקערת מיקסר המחובר למטרפה מניחים את 10 הביצים ואת כוס הסוכר שנותרה, מפעילים במהירות הגבוהה ביותר ומקציפים כ-10 דקות עד שהביצים משלשות את נפחן. בעוד המיקסר פועל ומקציף, מוסיפים לסיר עם סירופ הסוכר, את קוביות החמאה ואת שברי השוקולד - כל פעם רבע מהכמות. בעזרת מטרפה מערבבים במהירות עד שהחמאה והשוקולד נמסים בסירופ. חוזרים על הפעולה עוד שלוש פעמים.

חלפו כ-10 דקות. צבען של הביצים צהבהב חיוור. מנמיכים את פעולת המיקסר למהירות בינונית-נמוכה ויוצקים בקצב מתון את תערובת השוקולד אל תוך הביצים, ממשיכים את פעולת המיקסר עד שהתערובת הומוגנית לחלוטין. מחממים תנור ל-165 מעלות, חום עליון ותחתון, ומניחים רשת אפייה בשליש התחתון של התנור. > 2 תבניות אינגליש קייק קצרות, רצוי מפלדה עבה

משמנים את התבניות בחמאה ומצפים אותן מבפנים בנייר אפייה. יוצקים את התערובת אל שתיהן. רוב מרכיביה של העוגה - ביצים, שוקולד וחמאה - הנם חומרים הרגישים מאוד לחום ישיר וכל חיבורם זה לזה נובע מהקצפה עיקשת וארוכה. מכיוון שאין בה קמח שמחבר את הכל ומעניק חסינות מפני חום, כדי להגיע למרקם אפייה מושלם, נימוח וקטיפתי יש לאפות את העוגה בתוך תבנית נוספת, גדולה ועמוקה. מוזגים לתוכה מים רותחים עד לגובה של כ-4 ס"מ, ומניחים את תבניות העוגה. ברתיחתם, מעלים המים אדים המשמשים כרחם מגונן לעוגה בעת אפייתה.

מכניסים את התבניות לתנור, כשעה וחצי. מוציאים, קרום העוגה פריך ומבוקע מעט. ממתינים כ-5 דקות ואז הופכים את התבניות על משטח הגשה, העוגה נחלצת, מרימים בעדינות את התבנית ומסירים את נייר האפייה. אוכלים חם. ניתן לשמור מכוסה, מחוץ למקרר, למשך יום אחד.

לעוגות, קינוחים ומתכונים נוספים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו