מתכון לקרפ שוקולד ונוטלה של אייל שני

קרפ שחור ודקיק עם מרקם כמו של עור חלק ומפתה. הנוטלה מתפרצת מכל עבר והכל מתלכלך, אבל אף אחד לא מבחין בזה מבעד לעונג

אייל שני
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צילום: dreamstime

מתכון לקרפ שוקולד ונוטלה של אייל שני

קרפ שחור ודקיק עם מרקם כמו של עור חלק ומפתה.

מה צריך? ל-12 קרפים

100 גרם קמח לבן רצוי "שטיבל 1"
4 כפות אבקת קקאו משובחת
2 כפות סוכר
מעט מלח
2 ביצים בטמפרטורת החדר טרופות עם 1 כוס חלב ו-4 כפות בירה

מה עושים?

בקערה גדולה, מערבבים את כל החומרים לתערובת הומוגנית בצבעה. מוסיפים את תערובת הביצים-חלב-בירה וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה. מאחסנים במקרר לא פחות מלילה ולא יותר מ-3 ימים. שעה לפני ההכנה, מוציאים מהמקרר.

מחממים מחבת טפלון משומנת קלות בחמאה לחום נמוך מעט מהנדרש לטיגון חביתה.

מערבבים היטב את הבלילה ויוצקים בנדיבות למחבת, שנמצאת כעת מעל להבה נמוכה. מרימים מיד את המחבת מן הלהבה ומטים באוויר עד שהבלילה מתפזרת באחידות על תחתית המחבת. את העודף מחזירים למכל הבלילה.

כעבור 2 דקות, קצות הקרפ מתחילים להיפרד מדפנות המחבת. מסייעים להן בעזרת מרית סיליקון או סכין חדה. הופכים את הקרפ על צדו השני, עוד דקה במחבת. מעבירים לצלחת ומפזרים סוכר לבן, שיפריד בין הקרפ שזה עתה נוצר לזה שבדרך.

ארבעת הקרפים הראשונים לא יוצאים כל כך יפים - עניין של אי התאמה בין טמפרטורת המחבת לכמות השומן. מהקרפ החמישי, הכל כבר יעבוד כמו שצריך ואתם תרגישו עונג שמקורו בתחושה של מקצוענות.

ערימת קרפים צנצנת נוטלה

מורחים מעט נוטלה על הצד הפחות יפה של הקרפ. תמיד יש כזה. מקפלים כל קרפ ל-4. עוטפים בנייר שעווה ומגישים. קורעים בשיניים, הנוטלה מתפרצת מכל עבר והכל מתלכלך. אמא מתעצבנת אבל אף אחד לא מבחין בזה מבעד לעונג.

הצרפתים יודעים לארוז את כל המטבח בתוך קרפים, במשך כל שעות היום, ברחוב ובמסעדות. אז אם לא נוטלה, נשאר עדיין לא מעט להניח בתוך הקרפ.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ