הארץ
הארץ

מתכון לקרם מלבי

החומרים ל-12 מנות:

1 כוס (150 גרם) קורנפלור

1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר

1 כוס מים

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כוסות + 2 כפות (500 מ"ל) חלב

1 כפית מי ורדים (לא תמצית ורדים שהיא מאוד מרוכזת)

לעיטור:

1/2 ק"ג שערות קדאיף

1/2 ק"ג (כ- 2 סלסילות) תותים או ובדבנים שטופים היטב ומנוקים מהגבעול או פירות יער טריים או מופשרים

1/2 2 כוסות (500 גרם) סוכר

ההכנה:

1. מתחילים בהכנת העיטור: מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

2. מניחים את שערות הקדאיף בתבנית ואופים 10 דקות. מצננים.

3. הפירות: שמים את הפרי והסוכר בסיר קטן ומבשלים על להבה נמוכה במשך 10 דקות. מצננים.

4. המלבי: שמים את הקורנפלור והסוכר בקערה, מוסיפים את המים ומערבבים היטב. שמים את השמנת והחלב בסיר ומביאים לרתיחה על להבה בינונית תוך בחישה מתמדת. מוסיפים את עיסת הקורנפלור והסוכר לסיר וממשיכים לבחוש עד שהנוזל מסמיך כ-5  דקות לערך. מסירים מהכיריים ומוסיפים את מי הוורדים. מצננים מעט על ידי טריפה במטרפה ידנית, כדי למנוע היווצרות קרום. מכסים את הקרם בניילון נצמד בצורה הדוקה ומאחסנים במקרר למשך 3 שעות לפחות ועד 24 שעות (רצוי).

5. הרכבת המנה: מסדרים בתחתית כוס הגשה מעט שערות קדאיף אפויות. עליהן מזליפים מקרם המלבי קר ומעל מניחים כשתי כפיות פירות מסוכרים. מגישים.

מוגש בראמדן: מלבי קרמיצילום: בועז לביא

המלבי יוגש למשך כל חודש הראמדן במסעדות אל באבור של השפים חוסאם ונאשת עבאס

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ