מתכון: פנה קוטה קוקוס עם סלסה של פירות טרופיים וקרם מנגו

קינוח קלאסי לקיץ של השף דרור שושן (מקפאי סטריט ווק) שמשלב את הפירות הכי טעימים בשנה ויזכיר לכם את הטיול למזרח

דרור שושן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דרור שושן, שף אורח

מתכון לפנה קוטה קוקוס עם סלסה של פירות טרופיים וקרם מנגו

חומרים ל-4 מנות:

לפנקוטה:

1 מכל 250 מ''ל שמנת מתוקה

1 פחית קרם קוקוס 400 מ''ל

2 עלי ג'לטין (מושרים במים קרים לרבע שעה, מסוננים וסחוטים) *ניתן להחליף בכף של גרגרי ג'לטין

70 גרם סוכר

1 כף ליקר קוקוס

ההכנה:

שמים בסיר את כל המרכיבים מלבד הג'לטין ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-10 דקות.

מערבבים היטב רבע כוס מהתערובת בכלי עם הג'לטין הסחוט. מערבבים את תערובת הג'לטין עם הפנקוטה. מסננים ומחלקים לקעריות הגשה.
מכסים בניילון נצמד ומקררים לפחות 4 שעות.

חומרים לקרם מנגו:

1 כוס קוביות מנגו בשל (ללא קליפה וללא גרעינים)

2 כפות סוכר מומסות בכף מים חמים (סירופ)

ההכנה:

טוחנים היטב את קוביות המנגו עם הסירופ בבלנדר עד למרקם חלק מאוד, מסננים דרך מסננת צפופה, מעבירים לכלי ומקררים עד השימוש.

לסלט פירות:

רבע כוס קוביות אננס טרי חתוך לגודל 1*1 ס''מ

רבע כוס מלון כתום חתוך לקוביות 1*1 ס''מ

רבע כוס אפרסק לבן קלוף חתוך לקוביות 1*1 ס''מ

1 קיווי קלוף וחתוך לקוביות 1*1 ס''מ

רבע כוס מיץ תפוזים

ההכנה:

מערבבים את הפירות בקערית עם מיץ התפוזים ומקררים היטב.

*ניתן להמיר את הפירות למה שאוהבים ובהתאם לעונות השנה: בננות, אגסים, תותים, תאנים, אבטיח ועוד.

1 כף צ'יפס קוקוס קלוי לקישוט

ההגשה:

מסירים את הניילון מקעריות הפנה קוטה הקרות, מזלפים כף קרם מנגו על כל קערית.

מסדרים 2 כפות סלסה פירות בכל קערית ומפזרים מעט צ'יפס קוקוס ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ