מתכון מנצח לעוגת ביסקוויטים קפואה

לכל חובבי האפייה יש את המתכון המיוחד שלהם לעוגת ביסקוויטים וכן גם לעוגת גלידה, הפעם החלטתי לשלב והתוצאה ממכרת. זהירות, עוגה מושלמת לקיץ

אורלי פלאי ברונשטיין, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אורלי פלאי ברונשטיין, שפית אורחת

לכל חובבי אפייה ומתוקים יש מתכון סודי ל"עוגת גלידה". שלנו מבוססת על הפתי בר החדש בטעם קרמל בשילוב עם גלידה ביתית משמנת מוקצפת עם פודינג וניל. תיבלנו את הגלידה בקפה וסילאן והוספנו בוטנים מקורמלים קצוצים, שנותנים גם למלית טעם קרמלי, המשתלב בטעמם של הביסקוויטים.

עוגת ביסקוויטים
לא תוכלו להפסיק לאכול, עוגת ביסקוויטים קרמל קפואהצילום: דניאל לילה

מתכון לעוגת ביסקוויטים וקרמל קפואה

חומרים:

תבנית ריבועית בגודל 25 ס"מ

‏250 גרם ביסקוויטים פתי בר (רצוי בטעם קרמל, אפשר גם בטעם רגיל)

כ-2/3 כוס חלב (לטבילה)

לקרם בטעם קרמל:

‏2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

‏1 שקית (80 גרם) פודינג וניל

‏1 כפית גדושה אבקת קפה נמס

‏3 כפות סילאן

‏½1 כוסות בוטנים מקורמלים (חטיפי בוטנים בקרמל) קצוצים

ההכנה:

מקציפים שמנת מתוקה, פודינג, קפה וסילאן לקבלת קרם יציב. מוסיפים 2/3 כוס בוטנים מקורמלים ומערבבים.

טובלים ביסקוויטים בחלב לרגע ומניחים בשכבה אחידה בתבנית. יוצקים חצי מכמות הקרם, מניחים עוד שכבת ביסקוויטים ומעליה קרם ומיישרים. מכסים בניילון ומקפיאים ל-4 שעות לפחות.

לפני ההגשה מקשטים ביתרת הבוטנים המקורמלים וחותכים למנות. מגישים חצי קפוא.

לגיוון: עוגה בטעם בוטנים ושוקולד

מביאים לרתיחה 100 מ"ל שמנת מתוקה ויוצקים עליה 100 גרם שוקולד מריר. מערבבים לגנאש חלק. יוצקים את הגנאש על העוגה המוכנה ומחזירים למקפיא לחצי שעה לפחות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ