מתכון |

קומפוט של פירות קיץ

מתכון קל להכנה, קל לאכילה, והוא נחשב למרענן הרשמי של משפחת אייזנבך, שמהם קיבלתי את המתכון

אביגיל מייזליק, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אביגיל מייזליק, שפית אורחת

מתכון לקומפוט של פירות קיץ

מתכון קל להכנה, קל לאכילה, והוא נחשב למרענן הרשמי של משפחת אייזנבך, שמהם קיבלתי את המתכון.

חומרים:

4-3 כוסות מים

2/3 כוס תרכיז תפוחים טבעי או לפי הטעם

כפית קינמון

קליפה מלימון אחד

10 שזיפים מכל הסוגים והצבעים

6 נקטרינות

8 תפוחים קלופים ומגולענים

מיץ מתפוז אחד

ההכנה:

פורסים את השזיפים והנקטרינות לפרוסות, חותכים את התפוחים לפלחים. שמים בסיר ויוצקים עליהם את המים, תרכיז התפוחים והקינמון. מביאים לרתיחה ומוסיפים את קליפת הלימון ומיץ התפוז. טועמים ומוודאים שהטעמים מאוזנים - הקומפוט לא מתוק מדי ולא חסר מתיקות. אפשר להוסיף עוד תרכיז או עוד מים לפי הצורך. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מכוסה 15-10 דקות, עד שהפירות מתרככים. מכבים מיד ופותחים את המכסה. מניחים לקומפוט להתקרר מעט ומעבירים לקופסת אחסון במקרר.

דרגת קושי: קלה ; זמן בישול: 12 דקות ; 15 מנות

כמו של פעם: קומפוט של קיץצילום: דניאל לילה

המתכון מתוך הספר "פשוט טעים ובריא" של אביגיל מייזליק, http://www.siman-kria.co.il/

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ