מתכון: פאי שזיפים וקרם שקדים

השזיפים המתוקים והחמצמצים ששוחים בקרם השקדים המתוק פוגשים בצק פריך וגמיש, והתוצאה מענגת. מתכון של אמיר פורת ורוסלה יונה (קונדיטוריית ביסקוטי)

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פאי שזיפים
פאי שזיפיםצילום: תומר אפלבאום

מתכון לפאי שזיפים וקרם שקדים

חומרים (לתבנית בקוטר 24):

בצק פריך:

280 גרם (2 כוסות) קמח

50 גרם (3 כפות) אבקת שקדים

150 גרם חמאה קרה

80 גרם (חצי כוס) סוכר

1 חלמון

גרידה מתפוז

ההכנה:

מערבבים את כל החומרים במעבד מזון או מיקסר עם גיטרה, עד קבלת מרקם אחיד ומעבירים למקרר לקירור.

מרדדים את הבצק לתבנית של פאי ומניחים את הקלתית במקרר לחצי שעה לפחות.

מוציאים מהמקרר ואופים את הקלתית באפייה עיוורת או עד להזהבה קלה (בדרך כלל כרבע שעה עד 20 דקות) בחום של 180 מעלות. מוציאים ומצננים.

בזמן שהבצק במקרר עוברים להכנת השזיפים:

לשזיפים:

8 שזיפים סנטה רוזה חתוכים לחצאים או רבעים

4 כפות סוכר

1 כפית קינמון

גרידה מלימון אחד

חצי כף קורנפלור

מערבבים את השזיפים עם הסוכר, קינמון גרידת הלימון וקורנפלור.

משרים למשך חצי שעה ומסננים את הנוזלים.

בינתיים מכינים את קרם השקדים:

חומרים קרם שקדים:

100 גרם שקדים טחונים (אבקת שקדים)

100 גרם חמאה רכה

100 גרם אבקת סוכר

 1 ביצה

1 חלמון

כף ליקר אמרטו (לא חובה)

ההכנה:

מערבבים את חומרי הקרם במעבד מזון או מיקסר עם גיטרה, עד קבלת מרקם אחיד.

משטחים את הקרם על תחתית הבצק האפוי והמצונן.

משבצים את השזיפים המושרים על קרם השקדים.

אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ-30 דקות או עד שקרם השקדים מזהיב.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ