בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טורט עם ג'לי ופירות קיץ

עוגת טורט קלה להכנה, קרם גבינה ביתי והרבה פירות של קיץ הופכים במהירות לעוגה קרה ורבת רושם. מתכון של השף קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה מקונדיטוריית ביסקוטי

תגובות
תומר אפלבאום

טורט עם ג'לי ופירות קיץ

עוגה פשוטה שבקלות הופכת להיות קינוח מרשים.

חומרים לטורט (קוטר 26):

6 ביצים מופרדות

200 גרם (כוס) סוכר

140 גרם (כוס) קמח

100 גרם (חצי כוס) שמן

גרידה מתפוז אחד

כף תמצית וניל

ההכנה:

בקערת מיקסר מקציפים חלבונים וסוכר עד שמגיעים לקצף יציב.

טורפים חלמונים ושמן עד מקבלים קצף בהיר.

מקפלים את החלמונים לחלבונים, עד קבלת תערובת הומוגנית.

מקפלים את הקמח לתערובת, עד לקבלת תערובת אחידה.

מוזגים לתבנית בקוטר 26 ס"מ ואופים למשך 30 דקות בתנור שחומם מראש על 160 מעלות עד שקיסם במרכז הטורט יוצא יבש.

מצננים ופורסים לרוחב לשניים.

חומרים לסירופ סוכר:

1 כוס מים

חצי כוס סוכר

כף מיץ לימון

1 כפית תמצית וניל

בקלחת, מביאים את הרכיבים לרתיחה ומבשלים למשך 5 דקות נוספות.

חומרים קרם גבינה קרה:

250 גרם (מכל) שמנת מתוקה

4 כפות אינסטנט פודינג

500 גרם (2 גביעים) גבינה לבנה 5%

100 גרם (כוס) סוכר

גרידה מתפוז אחד

7 גרם ג'לטין מעורבב עם חצי כוס מים

ההכנה קרם גבינה:

מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט לקצף רך אך יציב ומניחים בצד.

מקציפים את הגבינה יחד עם הסוכר והגרידה במיקסר במשך 2 דקות עד המסת הסוכר.

ממיסים את הג'לטין המעורבב במים כחצי דקה במיקרו עד שמקבלים נוזל שקוף ומוזגים לתוך הגבינה.

מקפלים את שתי המסות (הגבינה והקצפת) לתערובת אחידה.

פירות לעוגה:

3 שזיפים חתוכים לפרוסות דקות

2 נקטרינות חתוכים לפרוסות דקות

1 קיווי חתך לפרוסות דקות

3 משמשים חתוכים לפרוסות דקות

חופן ענבים ירוקים חתוך לחצי

חופן ענבים אדומים חתוך לחצי

100 גרם נפאג' (חומר המשמש כזיגוג המצפה את העוגה וניתן לרכוש בחנויות האוכל המתמחות)

הרכבת העוגה:

מסדרים מחצית מהפירות על תחתית התבנית.

יוצקים מחצית מכמות קרם הגבינה.

שמים פרוסת טורט אחת, ומרטיבים אותה עם מחצית מהסירופ.

מוזגים את שאר קרם הגבינה.

מפזרים באופן חופשי את יתר הפירות.

מניחים את פרוסת הטורט הנוספת ומהדקים בעדינות, ומרטיבים אותה עם שאר הסירופ ומכניסים למקפיא ללילה.

למחרת הופכים את העוגה על מגש מחלצים מהרינג ומברישים את הפירות בנפאג'

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו