שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

מה עושים עם החלה שנשארה משבת?

נשארתם עם קצת חלה משבת? חוץ מפרנץ' טוסט, אפשר להכין ממנה גם יופי של פודינג לחם. הנה המתכון הקל והפשוט

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
לחם פודינג
פודינג לחם במסעדהצילום: אייל טואג

אולי זה החום שגרם לרוב אנשי הבית להעדיף משהו קל יותר מאשר החלה המתוקה שנקנתה בשישי בבוקר. כמי שדוגלים בלא לזרוק אוכל ובטח שלא לחם וחלה, תהינו מה עוד אפשר לעשות עם זה, מלבד טוסט או חלה מטוגנת שהדגימה אורה קורן בשבוע שעבר. התשובה נמצאה מהר מאוד: פודינג לחם.

בשנה האחרונה אפשר היה למצוא לא מעט ואריאציות לפודינג לחם בתפריטי הקינוחים במסעדות, ואפשר היה לדבר על מיני קאמבק למנה הנושנה. וכשרואים כמה פשוט וקל להכין את המנה הזאת קצת כואב לשלם 52 שקלים במסעדה, טובה ככל שתהיה.

היסטוריוני האוכל מתארכים את מנת הפודינג לחם למאה ה -11, אז נולדה כמנת שאריות חסכונית, כשטבחים חיפשו ומצאו דרכים להתמודד ולהציל לחם יבש. במקום לתת לו להתבזבז ולהיזרק למה שלא ננסה להרטיב אותו מחדש עם קצת חלב? במאה ה-13 היה הפודינג ידוע באנגליה "כמנת עניים" ועם המוניטין המפוקפק הזה רץ במשך שנים עד שברבות הימים הפך כאמור לקינוח אופנתי. בין מנת העניים לקינוח האופנתי, נתפס הפודינג כמנה מנחמת, שכן זו מנה שקל להתקין ומנת שאריות אולטימטיבית, כי הטבחים יכולים לשנות את הסוג הלחם וכל מרכיב כמעט במתכון ויותר מכל - היא מתוקה מתוקה. בהתאמה, אין גבול גם למה שאפשר להכניס ולהוסיף למנה. תרצו להוסיף צימוקים? בשמחה. אלכוהול? תוספת מבורכת. שוקולד? למה לא. פירות? אדרבה ואדרבה. "רק אסור לשכוח חלב חם, חמאה מומסת וסוכר", אומר המתכון המקורי. אך כפי שתראו במתכון שלנו, גם על חלק מ"מרכיבי החובה" בחרנו לדלג והתוצאה עדיין היתה מתוקה ומצוינת. לטעמנו - העיקר שהלחם יספוג היטב את הנוזלים המתוקים.

מספרם העצום של מתכוני פודינג לחם שאפשר למצוא כיום ברשת הוא עדות רק לכמה תכליתית ופשוטה מנה זו. כל סוג של לחם יכול לקחת חלק בחגיגה, מלחם דגנים, המשך בחלה של שבת, בריושים, עוגות בחושות משלשום, דרך מאפינס, קרואסונים וסופגניות וכלה אפילו בלחמניות. כל לחם באשר הוא זועק "עשו ממני פודינג".

ההצעה שלנו היא למצוא את המתכון הבסיסי שעובד עבורכם ואז להוסיף מרכיבים שאוהבים, כמו: דגנים, אגוזים, גרנולה, פירות טריים או מיובשים, שברי עוגיות, גרידת תפוז, מרשמלו, אפילו ליקרים או רום וכן הלאה.

פודינג לחם
פודינג לחם ביתי, שחקו אתם עם מידת הרטיבות שלוצילום: רותם מימון

המתכון שלנו הוא אמנם טעים, פשוט וקל אבל המהדרין אולי יאמרו שהוא אינו מתכון לפודינג לחם קלאסי. האמת? צודקים, אבל מה שזה חשוב כשמדובר בתענוג שלא מצריך הרבה זמן עבודה.

מתכון לפודינג לחם ביתי (באדיבות מעיין נדיר)

חומרים:

חצי חלה

1 ביצה

מכל שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

חצי כפית תמצית וניל איכותית

**ניתן להוסיף גם קצת צימוקים / שבבי שוקולד / בננה מקורמלת ועוד

ההכנה:

חותכים את החלה לקוביות.

מערבבים היטב את השמנת עם הביצה, הסוכר, הווניל ומשרים את החלה בתערובת עד שהיא ספוגה בנוזלים.

מוסיפים את התוספת הנבחרת (אנחנו הוספנו צימוקים), מערבבים את הכל יחד ומעבירים לתבנית אינגליש קייק.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה (כ-15 דקות).

כדאי לאכול את המנה כשהיא עוד חמימה ולהוסיף ליד גבעת קצפת או גלידת וניל איכותית, כמו גם שוקולד. והתחיל לשחק.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ