מתכון: כדורי שוקולד משודרגים

אמנם כדורי שוקולד יישארו לנצח בתודעה כי קינוח פשוט ללא אפייה שאפשר לעשות בקלות עם הילדים. הנה הגרסה המושחתת והדקדנטית יותר של רוסלה יונה ואמיר פורת (מקודנדיטוריית ביסקוטי)

רוסלה יונה ואמיר פורת, שף קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
לא תכירו את כדורי השוקולד שלכםצילום: תומר אפלבאום
רוסלה יונה ואמיר פורת, שף קונדיטורים אורחים

מתכון לכדורי שוקולד משודרגים

הספר "ילדים מבשלים" המיתולוגי של רות סירקיס הפך את כדורי השוקולד לקינוח שנמצא בכל בית ומשמש פתרון אידיאלי לקינוח ללא אפייה שאפשר לעשות בקלות עם הילדים. כאן, מוגשת גרסה דקדנטית יותר עם דובדבני אמרנה וציפוי ברס.

חומרים ל 20-25 יחידות:

½2 כוסות (375 גרם) פרורי פירורי ביסקוויטים

 60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1/2 מכל (180 גרם) נוטלה 

 125 גרם שוקולד חלב קצוץ דק

_______________________________

לציפוי אגוזי לוז:

100 גרם ברס (אגוזי לוז מקורמלים) או אגוזי לוז גרוסים

200 גרם שוקולד חלב

כף שמן

ההכנה:

בקערה, מערבבים את כל החומרים היטב לתערובת אחידה.

יוצרים מהבלילה כדורים קטנים בקוטר 2 ס"מ

מכניסים לכל כדור אגוז לוז

מגלגלים את הכדור בברס

מקררים חצי שעה

ממיסים את השוקולד והשמן

טובלים כל כדור בציפוי השוקולד בעזרת מזלגון או שיפוד עץ

מקררים

________________________________

לכדורים עם דובדבני אמרנה:

דובדבני אמרנה משומרים

לקישוט: פיסטוק גרוס

ההכנה:

בקערה, מערבבים את כל החומרים היטב לתערובת אחידה.

יוצרים מהבלילה כדורים קטנים בקוטר 2 ס"מ

מכניסים לכל כדור דובדבן אמרנה

מגלגלים בתוך הפיסטוק הגרוס

מעבירים למקרר לצינון של 1/2 שעה לפחות.

מי אמר שכדורי שוקולד זה קינוח פשוט?צילום: תומר אפלבאום
הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ