מתכון לעוגת שזיפים עשירה עם קינמון ופקאנים

שף ברוך דחש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שף ברוך דחש

מתכון לעוגת שזיפים עשירה עם קינמון ופקאנים

חומרים ל- 2 תבניות אינגליש:

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

150 גרם סוכר חום

3 ביצים שלמות טרופות עם מזלג

260 גרם קמח

6 גרם קינמון

200 פקאנים גרוסים גס

7 גרם אבקת אפייה

ג'ינג'ר טרי מגורר על פומפיה

70 מ"ל חלב

2\1 ק"ג שזיפים מגולענים

2 כפות קינמון מעורבבות עם 6 כפות סוכר

גלזורה להברקה (בנלאפ, דקורגל או כל גלזורה אחרת)

ההכנה:

להכניס לקערת המיקסר את החמאה והסוכר ולהתחיל לבחוש בעזרת וו הגיטרה במשך כ- 10 דקות על מהירות בינונית.

להוסיף את הביצים לאט לאט, בכל פעם לחכות שהביצים יבלעו בתוך המסה המוקצפת בטרם תוסיפו עוד ביצים.

לערבב את כל החומרים היבשים ולהוסיפם למסה ולבסוף להוסיף את החלב ולערבב רק עד שכל הקמח נבלע בתוך המסה ולא עוד (זהירות בחישת יתר פוגעת במרקם האוורירי של המסה).

להוציא את המסה המוקצפת מהמיקסר ולחלק למגש עם נייר פרגמט לסדר את השזיפים בצורה אחידה ולבסוף לפזר מעל את תערובת הסוכר וקינמון.

להכניס לתנור שחומם מראש ל 165 מעלות ולאפות כ 45 דקות.

להוציא מהתנור לחכות לצינון ולמרוח את הגלזורה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ