בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים

איך מכינים קינוחים בבית כמו במסעדה?

מקוקילידה ועד רולדת שוקולד מסקרפונה, השף-קונדיטורית סאני דרעי (ממסעדת אריא) מסבירה איך אפשר להכין קינוחים מרהיבים גם בבית

תגובות
דודו בכר

קוקילידה ביתית

בתור ילדה קטנה הייתה לי חולשה מאוד גדולה- עוגיות שוקולד צ'יפס. הייתי מכורה! בכל פעם שאמא שלי הייתה מכינה עוגיות, עוד לפני שהן היו נכנסות לתנור, כבר הייתי מסיימת חצי מסה של בצק נא. לאט-לאט, עם השנים, חיפשתי דרכים לשדרג את החוויה של אכילת העוגיות ומצאתי דרך די בנאלית, אבל אחת כזאת שעונה על כל הצרכים שלי: להוסיף גלידה (אני ממליצה להשתמש בגלידה איכותית). הנה המתכון

קרוסטטת פירות

את המאפה הזה הכרתי לפני מספר שנים באיטליה, את הגרסה המקורית שלו אכלתי עם תפוחים וישר התאהבתי. בעבר הייתה לי בעיה מאוד רצינית עם אכילת פירות אפויים, תמיד האמנתי שפירות צריכים להיות מוגשים אך ורק בצורתם המקורית והטרייה, אבל מאותו יום שטעמתי את המאפה הזה לראשונה - הוא גרם לי לחשוב אחרת, ויותר מזה- אפילו להעיז ולקחת את זה כמה צעדים קדימה ולשחק עם כל מיני סוגים של פירות במקום התפוחים. גיליתי שעם 99% מהפירות המאפה הזה יוצא היסטרי. הנה המתכון

דודו בכר

הפנקוטה של אריא

את הפנקוטה הזו ייצרתי במיוחד בשביל המסעדה והיא עשויה בטכניקה קצת שונה מהרגיל. בדרך כלל, כשאומרים "פנקוטה" (למרות שצריך להגיד פנה קוטה) ישר עולה לנו לראש איזה קינוח במרקם ג'לי, אבל הפנקוטה הזו היא שונה. היא מאוד קרמית ודורשת יציקה ישירות לתוך תבנית ההגשה. מה שכיף בה זה שאפשר לשחק עם הטעמים והתוספות, כי פחות או יותר הכל מתאים לה. הנה המתכון

דודו בכר

קינוח של שכבות פסיפלורה וקרם מסקרפונה בכוסות

את המתכון הזה אני מאוד אוהבת מכיוון שזה קינוח מאוד קליל, רענן ופירותי ואפשר לשדרג אותו תמיד עם עוד סוגים של פירות טריים כמו פטלים, תותים, מנגו וכד'. זה קינוח מושלם לאוהבי הפירות ובכלל מתאים לכל סוג של ארוחה. תמיד תסבירו למי שאוכל שכדאי לקחת את הביס מלמטה ללמעלה, כך שירגיש ויטעם את כל השכבות. הנה המתכון

כוסות פסיפלורה וקרם מסקרפונה
דודו בכר

עוגת מייפל קרמבל סוכר חום ותפוחים מקורמלים

המתכון הזה מושלם עם או בלי התפוחים, עם או בלי הקרמבל אבל עם, ואך ורק עם - המון מייפל איכותי. זאת עוגה מושלמת ליד הקפה או כקינוח מרשים בסוף הארוחה. הנה המתכון

עוגת מייפל קרמבל סוכר חום ותפוחים מקורמלים
דודו בכר

רולדת שוקולד מסקרפונה ופירות אדומים

הרולדה הזו סופר כיפית מכיוון שהיא מתאימה גם לחולי צליאק (ללא גלוטן), כך שאין תירוצים,  גם כל האנשים שסובבים אותנו שלא אוכלים גלוטן מבחירה, יאכלו את הרולדה הזו. הנה המתכון

דודו בכר

טארט שוקולד וקרמל

הטארט הזה הוא הדבר הכי ממכר בעולם. שילוב של שוקולד וקרמל זה משהו שתמיד מנצח, במיוחד אם מוסיפים לזה מלח, ולא סתם מלח - אלא מלח אטלנטי כזה שמתפוצץ בפה ומוסיף כל כך הרבה טעם וארומה לשוקולד ולקרמל. הנה המתכון

דודו בכר

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו