מתכון: כך מכינים קוקילידה ביתית

לשף-קונדיטורית סאני דרעי יש חיבה גדולה לעוגיות שוקולד צ'יפס וברוח הטרנד הנוכחי, הכניסה באמצע גלידה וקיבלה קוקילידה. כך תוכלו להכין עוגיות משגעות בבית

סאני דרעי, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קוקילידה ביתיתצילום: דודו בכר

בתור ילדה קטנה הייתה לי חולשה מאוד גדולה- עוגיות שוקולד צ'יפס. הייתי מכורה. בכל פעם שאמא שלי הייתה מכינה עוגיות, עוד לפני שהן היו נכנסות לתנור, כבר הייתי מסיימת חצי מסה של בצק נא. לאט-לאט, עם השנים, חיפשתי דרכים לשדרג את החוויה של אכילת העוגיות ומצאתי דרך די בנאלית, אבל אחת כזאת שעונה על כל הצרכים שלי: להוסיף גלידה. על מנת להעצים את החוויה אני ממליצה לא להתעצל ולא להתפשר ולהשתמש בגלידה איכותית. בקיץ האחרון חזרה הקוקילידה בגדול ואפשר למצוא בכל גלידרייה ומסעדה קינוח כזה. כך תוכלו להכין אותו בבית.

מתכון לקוקילידה ביתית

חומרים לעוגייה:

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

50 גרם סוכר

150 גרם סוכר חום דמררה

מעט וניל

80 גרם אינסטנט פודינג וניל

95 גרם קמח

1 ביצה

חפיסת שוקולד (100 גרם) חתוכה לחתיכות גסות

ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מניחים את החמאה ושני סוגי הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף אוורירי ובהיר, כ-4 דקות. מוסיפים את הביצים והווניל וממשיכים להקציף. מנמיכים את המהירות, מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים עד לאיחוד. לבסוף, מוסיפים את השוקולד.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מחלקים את המסה בעזרת שתי כפיות לכדורים בגודל כפית ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. אופים את העוגיות כ-8 דקות עד, שהן נשפכות מעט והן זהובות ויפות.

להגשה:

מכינים סנדוויץ' משתי עוגיות וכדור גלידה בטעם שאוהבים.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ