בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איך מכינים קוקילידה בבית?

לשף-קונדיטורית סאני דרעי (ממסעדת אריא) יש חיבה גדולה לעוגיות שוקולד צ'יפס וברוח הטרנד הנוכחי, הכניסה באמצע גלידה וקיבלה קוקילידה. כך תוכלו להכין עוגיות משגעות בבית

תגובות
דודו בכר

בתור ילדה קטנה הייתה לי חולשה מאוד גדולה- עוגיות שוקולד צ'יפס. הייתי מכורה! בכל פעם שאמא שלי הייתה מכינה עוגיות, עוד לפני שהן היו נכנסות לתנור, כבר הייתי מסיימת חצי מסה של בצק נא. לאט-לאט, עם השנים, חיפשתי דרכים לשדרג את החוויה של אכילת העוגיות ומצאתי דרך די בנאלית, אבל אחת כזאת שעונה על כל הצרכים שלי: להוסיף גלידה. על מנת להעצים את החוויה אני ממליצה לא להתעצל ולא להתפשר ולהשתמש בגלידה איכותית. בקיץ האחרון חזרה הקוקילידה בגדול ואפשר למצוא בכל גלידרייה ומסעדה קינוח כזה. כך תוכלו להכין אותו בבית.

מתכון לקוקילידה ביתית

חומרים לעוגייה:

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

50 גרם סוכר

150 גרם סוכר חום דמררה

מעט וניל

80 גרם אינסטנט פודינג וניל

95 גרם קמח

1 ביצה

חפיסת שוקולד (100 גרם) חתוכה לחתיכות גסות

ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מניחים את החמאה ושני סוגי הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף אוורירי ובהיר, כ-4 דקות. מוסיפים את הביצים והווניל וממשיכים להקציף. מנמיכים את המהירות, מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים עד לאיחוד. לבסוף, מוסיפים את השוקולד.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מחלקים את המסה בעזרת שתי כפיות לכדורים בגודל כפית ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. אופים את העוגיות כ-8 דקות עד, שהן נשפכות מעט והן זהובות ויפות.

להגשה:

מכינים סנדוויץ' משתי עוגיות וכדור גלידה בטעם שאוהבים.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו