בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: רולדת שוקולד מסקרפונה ופירות אדומים

רולדה כיפית נטולת גלוטן, כך שגם הנמנעים לא יוכלו לסרב לה. השף-קונדיטורית סאני דרעי (ממסעדת אריא) עם מתכון לרולדת הפתעות

תגובות
דודו בכר

רולדת שוקולד מסקרפונה ופירות אדומים

הרולדה הזו סופר כיפית מכיוון שהיא מתאימה גם לחולי צליאק (אינה מכילה גלוטן), כך שאין תירוצים! גם כל האנשים שסובבים אותנו שלא אוכלים גלוטן מבחירה, יאכלו את הרולדה הזו. אם תרצו רולדה לבנה, כל שתצטרכו לעשות זה להמיר את הקקאו בקורנפלור והופ, עוגה אחרת לגמרי.אגב, אל תחסכו - אני ממליצה להשתמש בפטלים טריים.

חומרים לרולדה:

3 ביצים מופרדות +ביצה שלמה

90 גרם סוכר

30 גרם קורנפלור

20 גרם קקאו

וניל

ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מקציפים את החלמונים עם הביצה וכמות הסוכר עד לקבלת קצף אוורירי ובהיר, בערך 8 דקות. לאחר מכן, מקציפים את החלבונים לקצף יציב.

מקפלים את החלבונים לחלמונים ומוסיפים בעדינות את המרכיבים היבשים ואת הווניל, ומקפלים עד לקבלת מסה הומוגנית. שימו לב - לא לקפל או לערבב בגסות בכדי שהקצף לא ייפול.

שופכים את המסה לתוך תבנית בגודל סטנדרטי, מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור למשך 10 דקות.

חומרים למלית מסקרפונה:

250 גרם שמנת מתוקה

500 גרם קרם מסקרפונה

125 גרם אבקת סוכר

ההכנה:

מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצף יציב. כאשר הקצף יציב, מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים להקציף על מהירות גבוהה, עד לקבלת קצף חזק ויציב. מעבירים לשק זילוף ושומרים במקרר עד לשימוש.

חומרים לגנאש שוקולד קוקוס:

100 גרם קרם קוקוס

70 גרם שוקולד חלב

ההכנה:

מרתיחים את קרם הקוקוס ושופכים אותו על השוקולד חלב. נותנים למסה להצטנן מעט לפני השימוש.

הרכבת הרולדה:

לשלב זה יש צורך בנספק של פטל או באוכמניות טריות.

הופכים את הרולדה על משטח עבודה ומקלפים בעדינות את נייר האפייה. מורחים את קרם המסקרפונה, מפזרים פטלים טריים ומתחילים לגלגל. כאשר מגיעים לסוף, הופכים את הרולדה כך שקו הסגירה בדיוק באמצע כלפי מטה. שופכים את הגנאש בעדינות מלמעלה ומעבירים את הרולדה לצלחת הגשה.

מקשטים במעט שבבי קוקוס ופירות טריים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו