בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המנות שהולכות ונכחדות מטבח הערבי: עוגת קצח

את עוגת הקצח החגיגית היה נהוג להכין לנשים אחרי לידה לעידוד ייצור חלב ועל הדרך כל המשפחה נהנתה. נוף עתמאנה משחזרת מנות שהולכות ונכחדות

2תגובות
עוגת קצח
נועם לוינגר

"קעקת אלקזחה" או "קעקת חבת אלברכה" (עוגת קצח). קצח בערבית נקרא גם "חבת אלברכה" שפירושו גרגר הברכה או "אלחבה אלסוודאא"  שפירושו הגרגר השחור. במטבח הים תיכוני קיים שימוש רחב מאוד בקצח במאפים ובתיבול סלטים, הוא גם מבושל בדומה לקפה ומייחסים לו הקלה בכיוח דרכי הנשימה ושיכוך כאבי ראש. את עוגת הקצח היה נהוג להכין לנשים אחרי לידה לעידוד ייצור חלב. את העוגה מכינים תוך שימוש בטחינת קצח (למעין טחינה שחורה), בהתאם לאותם ימים הייתה ללא ביצים או תוצרת כלשהי מהחי וכללה שימוש בשמן זית.

מתכון לעוגת קצח

חומרים לתבנית בקוטר 30 ס"מ:

3 כוסות סולת

2 כוסות קמח

כוס סוכר

כוס טחינה קצח (אם לא השגתם, השתמשו בכוס ורבע קצח טחון)

כוס שמן זית

1.5 כוסות מים

שקית אבקת אפייה

להגשה:

2 כוסות מים

2 כוסות סוכר

מיץ מחצי לימון

30 גרם שקדים קלופים וחצויים לאורכם

ההכנה:

מחממים תנור ל־180 מעלות. משמנים במעט שמן זית תבנית בקוטר 30 ס"מ. מערבבים את כל חומרי העוגה ויוצקים את התערובת. בידיים רטובות משטחים את התערובת לגובה 2 ס"מ. בעזרת סכין חורצים מעוינים. אופים 20 דקות או עד שהעוגה יבשה. בינתיים מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה את המים, מיץ הלימון והסוכר ומניחים שיבעבע משך כחמש דקות. מסירים מהאש. כשהעוגה עדיין חמה משקים אותה בסירופ שהצטנן ומקשטים בשקדים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו