מתכון לקינוח בכוס

טרייפל בננה ולוטוס

קינוח בכוס שאי אפשר להפסיק לזלול. הקונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונת (מקונדיטוריית ביסקוטי) עושים קסמים מבננות בשלות מדי

אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטורים אורחים
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטורים אורחים

קינוח מרשים בכוס שגם לא דורש הרבה עבודה. רק צריך להיזכר יום מראש, כי קרם הבננה דורש המתנה של לילה במקרר.

טרייפל בננה ולוטוס
צילום: דודו בכר

מתכון לטרייפל בננה ולוטוס

חומרים ל-8 כוסות:

40 יח' ביסקוויט לוטוס

6 בננות פרוסות (2 בננות לקרם)

קרם לוטוס

500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה

150 גרם (חצי צנצנת) ממרח לוטוס

40 גרם (רבע כוס) סוכר

קרם בננה (הכנה יום קודם)

100 מ"ל  (חצי כוס) שמנת מתוקה

25 גרם חמאה

60 גרם (3 כפות) דבש

40 גרם (רבע כוס) סוכר

2 בננות מעוכות

כפית ג'לטין

2 כפות מים

ההכנה קרם בננה (הכנה יום קודם):

בקערה נפרדת, ממיסים את הג'לטין במים פושרים.

בסיר: מביאים לרתיחה שמנת, חמאה, סוכר ודבש.

לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, ומוסיפים את הבננות המעוכות מערבבים היטב,

מוסיפים את הג'לטין ומכבים את האש.

ממשיכים לערבב עוד  2 דקות

מניחים בחוץ חצי שעה, מערבבים שוב ומכניסים ללילה למקרר.

קרם לוטוס:

בקערת מיקסר עם מטרפה מניחים את כל המצרכים לקרם ומקציפים במהירות בינונית 6-7 דקות, עד קבלת קרם סמיך יציב.

מניחים במקרר עד להרכבת המנה.

הרכבת המנה:

שוברים שתי עוגיות לוטוס לתחתית הכוס.

מזלפים קרם לוטוס עד חצי הגובה.

מפזרים פרוסות בננות ושברי 2 עוגיות לוטוס נוספות.

מזלפים קרם בננה עד סנטימטר משולי הכוס, מפזרים 2 פרוסות בננה ושברי עוגיות לוטוס לקישוט.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ