מתכונים |

חמישה קינוחים טעימים עם בננות

הצטברו לכם יותר מדי בננות בשלות? במקום למהר ולזרוק, הקונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה (מקונדיטוריית ביסקוטי) מציעים חמישה קינוחים ועוגות שאי אפשר להפסיק לזלול

אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פאי בננות ושוקולד
אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטורים אורחים

הקו שעובר בין בננה מושלמת לבננה מבושלת הוא דק וקצר למדי. מצמצת או שמא הנחת על אדן החלום או בסלסלת הפירות יותר מדי זמן וקיבלת מראה חום-שחרחר בלתי מעורר תיאבון. הגיע הזמן לומר זאת בגלוי: בננות בשלות הן הכבשה השחורה של ממלכת הפירות.  יצא להן שם רע כמתוקות מדי, מכוערות מדי וכמו שלא מעט ילדים חושבים - איכס מדי.

אבל בננה "מכוערת" או סתם בשלה מדי היא אולי כבר לא טובה לאכילה כך סתם, אבל היא מתנה באפייה והיא יכולה להפוך ולשדרג עוגות בכמה רמות, כמו שאף פרי אחר אינו יכול לעשות. הסיבה הפשוטה טמונה בכך שכשבננה מבשילה העמילן שלה הופך מפחמימות מורכבות לסוכרים פשוטים יותר.  התהליך הופך את טעם הבננה למתוק יותר  וברגע שהבננה נכנסת במצב הזה למאפים כמו לחמים, פנקייקים, עוגות גבינה, בראוניז, עוגות בחושות ואפילו סופגניות הם הופכים למתוקים ובעצם למהנים יותר. על כן, הצטברו לכם בננות בשלות? במקום לזרוק הפכו אותן למחית והשתמשו בה באפייה.

וכמה טיפים לפני שנתחיל לאפות: אסור בתכלית האיסור להכניס בננות למקרר. קור המקרר גורם להן להשחיר מהר יותר וגם יצבע את כל שאר המוצרים במקרר בריח וטעם של בננה וחבל. אם יש לכם אשכול בננות שהולך ונוטה לכהה ולא תספיקו לעשות עמן כלום, הסירו את הקליפות והשליכו את הבננות למקפיא (חשוב להסיר את הקליפות שכן הן תהיינה קשות להסרה כשהן קפואות). אגב, בננות קפואות יכולות להיות גם בסיס מצוין לגלידה, גם אם אין לכם מכונה. הוציאו מן המקפיא והעבירו למעבד מזון עם קצת חלב ומערבבים עד לקבלת מחית קרמית.

אז מה עוד אפשר לעשות עם בננות? הנה ההצעות שלנו מהקל אל הכבד:

עוגיות בננה שיבולת שועל שוקולד צ'יפס

עוגת בננה בחושה

פודינג בננה

טרייפל בננה ולוטוס

פאי בננה ושוקולד

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ