בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לעוגת השמרים הכי מדוברת בניו יורק

עוגת השמרים שוקולד (בבקה) של מאפיית לחמים הוכתרה כאחת מעוגות השוקולד הטובות ביותר בניו יורק. השף-אופה אורי שפט מסביר צעד אחר צעד איך אפשר להכין גם בבית עוגת שמרים מעולה

53תגובות
בבקה
Brian Kennedy

הבבקה הישראלית תופסת כותרות. העיתון People magazine הכתיר לאחרונה את עוגת השמרים שוקולד של השף-האופה אורי שפט ממאפיית לחמים בניו יורק (הנקראת שם Breads bakery) כעוגת השוקולד הטובה ביותר בעיר. המגזין שמסקר בדרך כלל אנשים וטרנדים בחר הפעם להקדיש מקום של כבוד למותג הישראלי שצובר תאוצה ומוערך. אם זה לא מספיק, כעבור מספר ימים מייק קולמקו הבולט בסצנת הקולינריה הכשרה בניו יורק ציין גם הוא את הבבקה כאחת הטובות בניו יורק. משם, הדרך לרשתות החברתיות האמריקאיות היתה קצרה ואף נרשם אחוז תיוג גבוה לעוגת השמרים בחשבונות האינסטגרם הקולינריים של פודי'ז ניו יורקיים.

אורי שפט, האופה והבעלים של מאפיית לחמים מסביר שלב אחר שלב איך מגיעים לתוצאה גם בבית, דרך מתכון מקוצר וידידותי לשימוש.

מתכון מקוצר לבבקה

מרכיבים:

650 גרם קמח כללי

30 גרם שמרים טריים

110 גרם סוכר

120 גרם חמאה רכה

2 ביצים

150 מ"ל חלב

4\1 כפית מלח

מקל וניל

צנצנת שוקולד נוטלה (350 גרם)

150 גרם שוקולד צ׳יפס 

ההכנה:

מנפים את הקמח

יוצקים את החלב לקערת הלישה ומפוררים לתוך הקערה גם את השמרים.

מוסיפים לקערת הלישה לפי הסדר: קמח, ביצים, סוכר, וניל ומלח ובעזרת וו הלישה לשים במהירות נמוכה.

אחרי 3-4 דקות של לישה איטית, מוסיפים את החמאה הרכה ומגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 3-4  דקות לקבלת בצק אחיד ואלסטי מעט.

מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, משטחים אותו לריבוע, מניחים על מגש ומניילנים. ומניחים במקרר ללילה.

מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים את ריבוע הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 25*35 ס"מ בעובי של 0.5 ס"מ.

מורחים על כל מלבן את הנוטלה כמלית, מפזרים שוקולד צ'יפס ומגלגלים לרולדה.

איך מגלגלים?

מתחילים לגלגל מהדופן הרחבה ובסיום הגלגול מסדרים את הרולדה כאשר הסגירה פונה כלפי מעלה.

במקרה בו הרולדה "התחממה" והיא רכה מידי אפשר להכניס אותה לקירור ורק אז להמשיך.

בעזרת סכין משונן "מנסרים" את הסגירה של הבצק וחוצים את הרולדה לשניים.

את שתי רצועות הבצק שנוצרו מסובבים כך שהחלק המנוסר יפנה כלפי מעלה וניתן לראות את פסי הבצק והשוקולד. מניחים את שתי הרצועות בצורת X ומגלגלים לבורג.

מעבירים את הבורג לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.

התפחה אחרונה ואפייה בתנור 

את התבנית האינגליש קייק מכסים במגבת לחה ונותנים לעוגה לתפוח עד שהיא כמעט מכפילה את נפחה. המטרה היא שהעוגה תוסיף כ 70%-80% נפח. תלוי כמובן בטמפרטורת החדר, זה לוקח כשעה.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מברישים את העוגה בביצה טרופה עם מעט חלב ומכניסים לתנור החם. אופים כ-30-35 דקות עד לקבלת גוון שחום

ב- 15 הדקות הראשונות של האפייה לא פותחים את התנור! 

מוציאים ומצננים

סירופ סוכר לזיגוג:

מרכיבים:

150 גרם סוכר

150 מ"ל מים

2 טיפות תמצית וניל / חצי מקל

3 כפות רום/ ברנדי

אופן הכנה:

מכניסים את הסוכר והמים לסיר קטן עם תחתית עבה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הרום\ברנדי ואת תמצית הוניל מורידים מהאש ומניחים בצד לצינון.

כאשר העוגה מוכנה מכסים אותה בסירופ.

לכל המתכונים לעוגות וקינוחים של "הארץ"

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו