מתכון

כדורי שוקולד משאריות עוגה

נשארה לכם עוגה בחושה משבת שאיש אינו מתכוון לאכול? לפני שתחליטו להשליך אותה לפח, למה שלא תכינו כדורי שוקולד מהירים, קלים וטעימים

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
כדורי שוקולד מהירים
כדורי שוקולד מהיריםצילום: רותם מימון
רותם מימון

אצלנו בבית יש חיבה מיוחדת לעוגות בחושות. אני יכול לאפות עוגות מושקעות עם מיני קציפות, שכבות של קרם, שוקולד איכותי וגנאשים, אבל בסוף כל מה שאנשי הבית רוצים ומחסלים מתמצה בעוגה בחושה. מצד אחד, עולם עוגות הבחושות הוא אין סופי כך שאף פעם לא משעמם, מצד שני בקרב אותם אנשי הבית, עוגה בחושה בת יומיים כבר אינה כשירה למאכל, כך שהסיכוי שמישהו עוד ייקח ממנה פרוסה בחלוף שלושה ימים הוא אפסי. אם אין אורחים באופק, וגם אם יש, אני נגד זריקת אוכל, על אחת כמה וכמה כשהעוגה לטעמי עוד טובה. אז מה עושים? אפשרות אחת היא לטחון את העוגה לפירורים (רצוי לא קטנים) ולשלוח למקפיא. בבוא העת אעשה בפירורים שימוש בקינוחי כוסות מרובי שכבות או כקראמבל לעוגות.

השימוש הנפוץ יותר ויש להודות שגם האהוב ביותר, על הקטנים (וגם על הגדולים) הוא לצורך כדורי שוקולד. שאריות העוגה יקצרו מבחינתי תהליכים וגם הרווחתי הצלה של עוגה שככל הנראה היתה נזרקת לפח. אגב, אל המתכון הנ"ל הגעתי בטעות, לאחר כישלון חרוץ בהכנת עוגה בחושה מפורסמת של שפית ידועה. משהו במתכון ההוא לא התחבר כבר ברגע קריאתו והתוצאה לא אחרה לבוא. אז כשהעוגה לא יוצאת כפי שציפיתי או רציתי שתצא, אני לא מחכה יותר מדי, שולח למעבד המזון (ולא באמת צריך מעבד מזון בשביל המתכון הזה). כשמדובר בשאריות של בחושת שוקולד, המתכון הבא יעשה אותה דחוסה, אחידה וכמעט פאדג'ית, עד שאנשי הבית מעדיפים את כדורי השוקולד הללו ולא את אלו המוכנים עם ביסקוויטים (בעיקר אם אני משתמש באותה כמות החומרים על כחצי עד שלושת רבעי תבנית אינגליש). אז איך עושים כדורי שוקולד מצוינים, לא משנה כמעט איזו עוגה בחושה היתה לכם?

מתכון לכדורי שוקולד

חומרים:

עוגה בחושה – כמה שנשאר (הכמויות הן לפי המפתח של תבנית אינגליש קייק)

100 גרם שוקולד מריר

חצי כוס מים רותחים (אם העוגה יבשה מאוד, אם היא רטובה אפשר גם 6-7 כפות מים)

25 גרם חמאה רכה

**עד כף תמצית רום איכותית – לא חובה אבל כדאי (ולשחק עם המינון לפי הטעם)

**צימוקים, פקאנים קלויים או חמוציות

**קוקוס טחון לציפוי

ההכנה:

מפוררים את העוגה הבחושה ביד לפירורים בינוניים בגודלם.

בסיר קטן או בקערית במיקרו – מערבבים את השוקולד, המים והחמאה וממיסים את הכל לכדי רוטב חלק ומבריק.

את רוטב השוקולד שהתקבל שופכים לתוך פירורי העוגה ומערבבים עד לקבלת עיסה. לתוך העיסה ניתן להוסיף צימוקים או תמצית רום. חשוב שלא תהיה דלילה מדי (אם כן ניתן לחזק עם מעט ביסקוויטים שמפוררים אליה). אם היא יבשה מדי ניתן להוסיף מעט חלב או שוקולד מומס.

שולחים ידיים לתוך העיסה ונוטלים ממנה פיסה אותה מכדררים לכדור קטן-בינוני (לפי גודל הכדורים הרצוי).

לציפוי: מפזרים 5 כפות קוקוס טחון בצלוחית ומעבירים את הכדור בערימה הקטנה ומניחים בתבנית.

אחרי סיום כדרור כל העיסה, מכניסים את הכדורים למקרר לפחות לשעתיים.

תגיות:

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ