בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כתום זה הכתום החדש

חמישה קינוחים שמנצלים את עונת התפוזים

אין הרבה פירות שמסמלים כל כך את החורף הישראלי ואין הרבה מתחרים לריח ולטעם שנותנים התפוזים לעוגות. הקונדיטורים רוסלה יונה ואמיר פורת (מקונדיטוריית ביסקוטי) משדרגים את העוגות והקינוחים עם תפוזים

תגובות
עוגת גבינה עם זיגוג תפוז
תומר אפלבאום

נדמה שאין פרי שמייצג את החורף הישראלי יותר מאשר התפוזים ומי שמסתובב בשווקים בימים אלה יכול להבין מיד שהם בשיא עונתם. על אף שבשנים האחרונות אפשר למצוא בסופרמרקטים תפוזים במשך כל השנה, זה הזמן למצוא חברים שגרים קרוב לפרדס ולקטוף אותם כשהם הכי טריים שיש.

באפייה ובקינוחים אנחנו נהנים משני יתרונות התפוז: בשר הפרי עצמו (המיץ) והקליפה ועל כן כדאי לנסות ולהשתמש בתפוזים טריים ולהעדיף אותם על פני מיץ קנוי. על אף שהם מזכירים זה את זה, לקליפת התפוז ולמיץ טעם שונה. בכל אחד מהם נעשה שימוש שונה וננצל עד תום את האופי המיוחד. הקליפה מרירה יותר אך ריחנית ולכן תוספת שלה לעוגות בכלל תעניק איזה נופך עמוק יותר ובעיקר – ריח עדין משגע. רק חשוב להזכיר – אם לא קטפתם בעצמכם את התפוז, הקפידו לשטוף אותה ביסודיות ולהסיר את שכבת השעווה. המיץ, לעומת זאת, שונה במהותו ונע בין חמוץ למתוק על פי הזן ממנו הגיע, ועל כן הוורסטיליות הזאת טובה לא רק לקינוחים ועוגות, אלא בכלל לבישול.

בשוק אפשר למצוא כמה סוגים של תפוזים, שהשוני ביניהם יבוא לידי ביטוי גם בעובי הקליפה וגם בטעם. תפוז ולנסיה למשל הוא קטן יותר ובעל קליפה דקה אך מפצה על כך בכמויות נאות של מיץ. אם הלכתם על תפוזי דם זכרו שהם מתוקים יותר ברוב המקרים ותרומתם המרכזית היא בצבע. התפוזים הגדולים של תחילת החורף הם הטבוריים ולהם דווקא קליפה עבה. כך או כך, הקפידו לבחור את הפירות הכבדים יותר, שכן הם לרוב יהיו בעלי כמות מיץ גדולה יותר.

תפוזים
לימור לניאדו תירו

כל המתכונים שמיד תראו מנצלים את המיץ ואת קליפת התפוז, בצורה כזו או אחרת,  בין אם בבלילת עוגה או לזיגוג. למעבר למתכונים אנא לחצו על הכותרות:

עוגת גבינה עם זיגוג של תפוזים

עוגת גבינה וזיגוג תפוז
תומר אפלבאום

עוגת תפוזים בחושה

עוגת תפוזים
תומר אפלבאום

עוגיות שוקולד צ'יפס תפוז

עוגת שוקולד צ'יפס תפוז
תומר אפלבאום

ביסקוטי שקדים וקליפת תפוז

ביסקוטי שקדים וקליפת תפוז
תומר אפלבאום

פונדנט שוקולד תפוז

פונטנד שוקולד תפוז
תומר אפלבאום

מה עוד עושים עם תפוזים?

שלוש עוגות תפוזים של לימור לניאדו תירוש

עוגת התפוזים של קרין גורן

איך ומה עושים עם קליפות תפוזים?



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו