בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טירמיסו עם מתכון שתמיד מצליח

טירמיסו יכול להיות גם עוגת ראווה שמורכבת משכבות של בסיס אפוי וקרם קפה עשיר מאוד, וממש לא מסובכת להכנה. לקונדיטור סער אהרוני יש כמה טריקים בשרוול איך להכין עוגה שקשה להפסיק לאכול

11תגובות
הטירמיסו של סער אהרוני
דודו בכר

על אף שנדמה שהוא קינוח איטלקי מסורתי, הטירמיסו (או לפחות בצורה שאנחנו מכירים אותו) נולד בשנות ה-60 של המאה הקודמת בסך הכל, במסעדה "Le Beccherie" בצפון איטליה. טירמיסו היא עוגת ראווה שמורכבת משכבות של בסיס אפוי וקרם קפה עשיר מאוד, ובמתכון המקורי שילבה בישקוטים, אספרסו, מסקרפונה, קצף ביצים, יין או ליקר וקקאו.

עוגת טירמיסו רק נראית מורכבת לאפייה, אך האמת היא שמדובר בהכנה די פשוטה ואת מרבית המרכיבים תוכלו למצוא בבית, ואם לא, אז בסופרמרקט הקרוב, והתוצאה תמיד תהיה מרשימה. זהירות, לא תפסיקו ליישר אותה עם כפית.

המרכיבים לבסיס:
4 ביצים
כוס סוכר
כוס קמח
5 כפות קקאו
שקית אבקת אפייה
שקית סוכר וניל


מרכיבים לקפה טירמיסו:
כוס וחצי מים רותחים על 2 כפות נס קפה (אפשר להשתמש גם באספרסו רק לא לשכוח לערבב)
4 כפיות סוכר
כוס ליקר קפה
חבילת בישקוטים


מרכיבים לקרם טירמיסו:
180 גרם גבינת מסקרפונה
מכל וחצי שמנת מתוקה (375 מ"ל)
4 חלמונים
חצי כוס אבקת סוכר

ההכנה:
הכנת הבסיס:

למיקסר נכניס את הביצים ואת הסוכר. נערבל עד לקבלת קצף בהיר. נוסיף את הקמח, את הקקאו, את אבקת הסוכר ואת אבקת האפייה. נקציף במהירות בינונית עד קבלת מסה אחידה וחלקה.

נעביר את התערובת לרינג מלבני או תבנית נשלפת, עדיף לשים נייר אפייה ועליו למזוג את המסה. נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות את תבנית האפייה לזמן של 15 עד 20 דקות. נוציא התבנית לצינון.

הכנת הקרם:

מקציפים את החלמונים ואת אבקת הסוכר עד לקבלת קרם בהיר, נוסיף את המסקרפונה ונמשיך לעבוד עם המיקסר במהירות בינונית, במקביל נקציף את השמנת המתוקה עד קבלת קצפת יציבה – אותה יש לקפל לתוך הקרם בקערה השנייה.

את סירופ האספרסו נכין לפי החומרים המצוינים במתכון, ניתן לו להתקרר לטמפרטורת החדר ונוסיף לו את הליקר, נעביר לקערה רחבה ונטבול את הבישקוטים לספיגת הטעמים.

הרכבת העוגה:

מלאכת ההרכבה היא די פשוטה. את הבסיס האפוי של העוגה נעביר למשטח העבודה ונחצה לשניים (לרוחב - על מנת לקבל שתי שכבות). באמצעות כף גדולה נמזוג את סירופ האספרסו בצורה שווה על כל אחת משכבות העוגה, נניח את השכבות אחת על השנייה, ונעביר אותן לתבנית פרייקס או כל תבנית להגשה שמתאימה בגודל. לאחר מכן נמרח חצי מכמות קרם הטירמיסו בצורה שווה על העוגה. ניצור עליו שכבה של בישקוטים ושוב נמרח מעל את הקרם, חשוב לכסות את כל שטח העוגה.

כל שנותר הוא לפזר אבקת קקאו ולהכניס את העוגה ל- 3 שעות לפחות, למרות שאם שואלים אותי אני תמיד ממליץ על לילה שלם במקרר, זה מרים את העוגה מבחינת טעמים.

_

סער אהרוני הוא קונדיטור בעל בלוג המתכונים "אהרוני במטבח"



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו